Miroslav Stevanović

Pojačanje i povremeni igrač bh. vrste

28.01.2016.
u 07:00

Srđan Stanić, Irfan Fejzić i Miroslav Stevanović u Plavom salonu stadiona Grbavica potpisali su svoje ugovore s FK Željezničar. Kako je već najavljeno, Stevanović je potpisao ugovor na sezonu i pol, dok su Stanić i Fejzić potpisali na dvije godine.

Srđan Stanić je rođen 1989. godine u Sarajevu. Prije dolaska na Grbavicu je igrao za Slaviju, a potom je za Željezničar odigrao rekordnih 200 utakmica i postigao 10 golova. Proteklu polusezonu je nastupao za Olimpic za koji je odigrao 13 utakmica, ubilježio četiri asistencije i postigao jedan pogodak.

Irfan Fejzić je rođen u Višegradu. U svojoj karijeri je nosio dres Sarajeva, Goražda, Olimpica u tri navrata, Zvijezde, kakanjskog Rudara, Slobode te azerbajdžanskog Mughana. Ove sezone je nosio dres Olimpica, a branio je na šest utakmica te je od toga na tri sačuvao svoju mrežu.

Stevanović je rođen 1990. godine u Zvorniku. Prošao je omladinsku školu Vojvodine, a po isteku juniorskog staža je bio na posudbi u banjolučkom Borcu s kojim je osvojio Kup BiH. Potom prelazi u slavni španjolski klub - Sevillu. Kao nogometaš Seville boravi na posudbama u Elcheu i Alavesu. U mađarski Gyori prelazi početkom 2015. godine, a posljednji klub za koji je igrao jest grčki Ergotelis. Bivši je kadetski, juniorski i mladi reprezentativac BiH, a, također, odigrao je i deset utakmica za A reprezentaciju te je postigao jedan pogodak.

Trojica novih igrača Plavih već su se priključila ekipi na pripremama u Međugorju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?