Prva liga FBiH

Pobjednik derbija ostaje u igri za naslov

02.04.2016.
u 07:00

Moglo bi 20. kolo biti posebice zanimljivo (a koje nije?) jer nema ni jedne utakmice koja nije “sudbonosna” za barem jednu od momčadi koja igra Prvu ligu FBiH. Obje prvoplasirane momčadi gostuju.

Teška gostovanja

Teško je reći koju čeka veći i ljući osinjak, Metalleghe u Lukavcu ili Zvijezdu u Visokom. Radnički (11. mjesto, 24 boda) je zapao u “drugoligaški procjep”. Ne svlada li Jajčane, teško će se izvući iz kritičnog dijela prvenstvene ljestvice. Bosna ima malo bolju situaciju (8. mjesto, 26 bodova), ali ako izgubi protiv Zvijezde... Realno, Jajčani i Gradačačani su bolji od Lukavčana i Visočana, ali ovo je liga u kojoj je domaćinstvo golema prednost. Eto, kolo ranije gosti nisu osvojili ni pišljivi bod! Derbi kola igra se u Orašju. Tamo stiže Budućnost, koja u posjedu ima isto bodova kao i Orašje (po 33).

Neodlučeno ne odgovara ni jednima ni drugima, ali taj bi ishod obradovao Zvijezdu i Metalleghe. Rekli bismo da je Orašje favorit, ali nas “muči” statistika koja kaže da su “labudovi” kući tri puta gubili bodove. Gošk je u ovom kolu jedini bezbrižni gost i favorit. Gabeljani gostuju u susjednom Ljubuškom, gdje im objektivno slabašna Sloga ne može “pero obiti”. Ali, bolje pričekajmo kraj utakmice.

Jedinstvo nema izbora, mora kući svladati Goražde. Ne uspije li, teško će se iščupati iz provalije. Ali, ni Goražde nije u puno boljem položaju, 10. mjesto nije jamstvo ostanka. Da bi zadržao mir u kući, Rudar mora svladati Novotravničane u Kaknju, dok bi goste poraz doveo u beznadnu situaciju.

Teška utakmica za Branitelj

U još je težem položaju Podgrmeč. Sa dna prvenstvene ljestvice ga može izvući samo niz pobjeda. A niz bi trebao početi još danas protiv Čapljine. Gosti s Bjelava objektivno su bolji, ali da se igra na neutralnom teritoriju. Branitelj je gotovo već “izletio” iz lige. Nade bi mu ipak probudila pobjeda protiv Bratstva u Rodoču, ali i gosti imaju svoje nade. Pobjedom bi se uključili u borbu za naslov prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije