Kosovo

Pobjeda protiv Kosova nije dolazila u pitanje

rukometaši
08.01.2016.
u 07:00

Sljedeći susret bh. reprezentacije igra se sutra, a protivnik je ponovno isti - Kosovo. Utakmica se igra u Tuzli od 20.15 sati

Rukometna reprezentacija BiH ostvarila je drugu pobjedu u kvalifikacijama za SP 2017., koji će se igrati u Francuskoj, svladavši najbolju vrstu Kosova s 33:29. Iako rezulatat ne govori tako, pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, no sigurno da je mogla biti uvjerljivija, piše Večernji list BiH.
 

Prce i Malinović

Prvo su se okupili u Mostaru 2. siječnja, odakle su dan poslije autobusom krenuli prema Crnoj Gori, gdje su 4. siječnja igrali prijateljski susret s Crnogorcima. A nakon prijateljske utakmice, najbolji bh. rukometaši su se uputili u Đakovicu. Da stvar bude još gora, iz Đakovice su prema Tuzli krenuli odmah nakon susreta, tako da umora ne nedostaje. Ne treba, naravno, ni okrivljavati RS BiH koji muku muči s financijama, a posebno na kraju stare i početku nove godine, pa je putovanje autobusom bila najisplativija opcija za naš nacionalni tim. Da se vratimo na susret nakon kojeg se jasno može zaključiti kako su najvažnija dva osvojena boda u Đakovici. Igra nije bila posebno dopadljiva, a ponovno se sve svodilo na individualnu kvalitetu igrača, posebno kapetana Nikole Prce koji je postigao 9 golova. Ne smije se zaboraviti ni sjajni Dejan Malinović koji je postigao 6 golova. Nakon utakmice na Kosovu, izbornik Marković je bio jasan.
-  Dobra utakmica, na kraju zanimljiva za publiku. Opravdali smo ulogu favorita iako smo u prvom dijelu dopustili Kosovu da se vrati u igru i time probudili i publiku. Smatram kako je Kosovo igralo odlično, možda i iznad svojih mogućnosti. S druge strane, i nama je dobro došlo spustiti se na zemlju prije velikih susreta, a jedina stvar kojom sam zadovoljan su osvojeni bodovi, riječi su Markovića koji je pružio priliku gotovo svim igračima, osim Milasa i Perića.
U prvom dijelu BiH je imala ugodnih +8 (15:7) koje je trebalo održavati do kraja, ali Kosovo je serijom od 4:0 pet minuta do kraja vrlo brzo prednost značajno smanjilo. U drugom dijelu, točnije 15-ak minuta do kraja, imali smo sedam golova prednosti (25:18), ali i nakon toga su uspjeli vratiti se u igru. No, kvaliteta Kosova nije velika pa je bh. reprezentacija privela susret kraju i ostvarila pobjedu.
 

Dolazilo do opuštanja

- Bila je to teška utakmica iako smo kontrolirali igru i rezultat tijekom cijelog susreta. Možda je moglo završiti i većom razlikom, ali kad bismo god poveli pet-šest golova razlike, dolazilo je do opuštanja. Ipak, pobjeda i dva boda su najvažniji. Idemo dalje. Bitno je da se nitko nije ozlijedio, riječi su kapetana zmajeva.
Sljedeći susret bh. reprezentacije igra se sutra, a protivnik je ponovno isti - Kosovo. Utakmica se igra u tuzlanskoj dvorani Mejdan od 20.15 sati uz izravan prijenos na BHT1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije