Igokea se okrenula regionalnoj ligi

Pobjeda nad Cibonom ‘izliječila’ bi europske rane

02.10.2016.
u 10:00

Nakon eliminacije u kvalifikacijama za FIBA Ligu prvaka, košarkaši Igokee okreću se obvezama u regionalnom natjecanju.

U 1. kolu u goste im dolazi Cibona koja je promijenila svoj igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu. Zagrepčani dolaze pojačani s nekoliko kvalitetnih košarkaša. Trener Dragan Bajić brine se pred nastup jer je ekipa iscrpljena, kako od dvije utakmice protiv Mornara tako i od dugog putovanja i povratka.

Uzdrmana ekipa

- Sigurno da nam premijerni susret dolazi u nevrijeme, kad je ekipa uzdrmana zbog poraza u kvalifikacijama, a uz to, imali smo naporan put, tako da se možda nismo stigli kvalitetno odmoriti i pripremiti.

Cibona je osjetno promijenila sastav, došli su im Šakić, Ćorić, Bošnjak, tu je i novak Johnson, kao i Marineli.

Imaju poletan tim, ali na nama je odigrati što bolje. Bilo bi vrlo značajno za nas da na startu zabilježimo pobjedu i tako s puno samopouzdanja igramo u nastavku. Sustav igranja vrlo je naporan, bit će to paklenih prvih nekoliko kola, a mi nemamo dovoljnu širinu u rosteru, poručio je Dragan Bajić.

Zaboraviti poraz u Baru

Ni za ovaj dvoboj, koji se igra u 17 sati, trener Igokee neće moći računati na Jamesa Robinsona. Američki playmaker je izvan stroja, tako da će biti veliki hendikep jer je sav posao glede organizacije igre pao na mlade Miroslava Pašajlića te Darka Talića.

- Moramo što prije zaboraviti poraz u Baru i razmišljati o Ciboni. Tim iz Zagreba je spoj mladosti i iskustva, dobro su se pojačali, a ipak mislim da na domaćem parketu mi moramo biti ti koji će nametnuti svoj sustav igre. Nastojali smo se što više odmoriti, spremiti i pokušat ćemo na prvom susretu zabilježiti pobjedu. To bi nam “izliječilo” europske rane, istaknuo je mladi Miroslav Pašajlić, playmaker od kojeg se očekuje dobro izdanje protiv Cibone. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije