ženski rukomet

Plemkinje osigurale Premijer ligu, ali prava borba tek im slijedi

20.05.2019.
u 10:43

Rukometašice Zrinjskog osigurale su povratak u Premijer ligu. Mostarke su opet ostvarile priliku igrati u natjecanju koje po kvaliteti i zaslužuju.

Utakmica kasnila

Povratak je osiguran pobjedom protiv Viteza. Sama utakmica kasnila je dva sata jer su gošće doživjele neugodnu prometnu nesreću, srećom, bez težih posljedica. Mostarke nisu željele pobjedu službenim rezultatom, bile su korektne, upravo kao i Vitežanke koje su uslijed neugodnih okolnosti ipak došle odigrati utakmicu. U školskoj dvorani na Bijelom brijegu oko 500 gledatelja ipak je dočekalo utakmicu, sigurno bi i više njih svjedočilo osvajanju naslova i plasmanu u viši stupanj, ali nisu baš svi imali strpljenja čekati. Igračice Zrinjskog bile su dominantne tijekom cijele utakmice, na kraju su slavile s 45:36.

- Srećom, sve je proteklo u najboljem redu. Poremetio nas je malo kasniji početak utakmice. U vremenu kada se utakmica igrala, neke naše mlađe igračice idu na spavanje. Ipak, naše protivnice bile su korektne i prikazali smo dobru predstavu - kazala je za Večernji list Marijana Arapović, trenerica HŽRK Zrinjski, koja uz Tinu Biokšić predvodi ovu generaciju mostarskih rukometašica.

Za ovu generaciju Zrinjskog nastupaju mahom mlade rukometašice ponikle u domaćem omladinskom pogonu. Uz nekoliko, uvjetno rečeno, iskusnijih igračica, Zrinjski je na taj pogon uspio osigurati povratak u bh. rukometnu elitu. Zrinjski je još uvijek jedan od najtrofejnijih klubova u Bosni i Hercegovini. Problem ovog kluba bio je taj što mu se već nekoliko puta događao pad uslijed nedostatka financija.

Trenerski dvojac Arapović - Biokšić praktički je klub preuzeo u jednoj od njegovih silaznih putanja. Prethodno su u školi rukometa vodile kadetsku ekipu. Sportska javnost to možda ne zna, ali ovaj klub u praksi i nema klupsku upravu. Dvije trenerice, uz još nekoliko entuzijasta oko kluba, bile su prepuštene same sebi. Slikovito rečeno, Zrinjski je na godišnjoj razini imao proračun na razini jedne do dviju mjesečnih plaća nekog bolje plaćenog nogometaša iz Premijer lige BiH. U Premijer ligi klub s proračunom od 10-ak tisuća maraka neće moći preživjeti.

Potrebna uprava

- Sada ćemo proslaviti uspjeh, a već za koji dan okrećemo se novoj sezoni. Mi u ovom trenutku nemamo pravu upravu, tek ljude koji nam pomažu i na tomu smo im neizmjerno zahvalni. Premijer liga će za nas biti veći zalogaj, trebat će nam veća podrška. To je igrački konkurentnije i financijski puno zahtjevnije natjecanje - dodala je Arapović. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije