Premijer liga

Plemići su rasterećeni, na Koševu im odgovara jedino pobjeda

30.03.2019.
u 08:19

Situacija za Zrinjski večeras je vrlo jasna. Plemići su pred derbi sa Sarajevom rasterećeni, ali večeras im protiv te momčadi odgovara samo pobjeda i nova tri boda. Ako se ostvari bilo kakav drugi ishod, Mostarci se praktički mogu oprostiti od obrane naslova. Sarajevo trenutačno ima devet bodova prednosti pred Zrinjskim, a u slučaju pobjede plemića, razlika bi bila manja, no i dalje velika, a borba za vrh u prvenstvu onda bi se mogla zamrsiti.

Cilj smanjiti bodovnu razliku

- Mi ćemo pokušati u Sarajevu protiv izravnog konkurenta smanjiti bodovnu razliku. Tako ćemo se postaviti na utakmici jer je očigledno kako nam samo pobjeda igra u ovom trenutku, sve ostalo ostavlja Sarajevo na distanci i onda teško možemo očekivati preokret. Ova utakmica ima veliki značaj za obje momčadi, sigurno kako i Sarajevo u slučaju eventualnog kiksa ne bi s lakoćom dočekalo preostale susrete. Šest bodova nije nedostižno, devet je već velika razlika. Koliko god oni tvrdili kako su rasterećeni, sigurno kako su pod određenim pritiskom. Mi nismo pod pritiskom. Imamo problema s igračkim kadrom, ali izgleda da je to ove sezone neminovnost. Ozlijedio se Filipović, tako da i on neće nastupiti. Uvjeren sam kako će svaki pojedinac dati svoj maksimum. Ja se prije svega nadam kvalitetnoj igri, to mi je najvažnije. Optimist sam pred ovaj susret, iako imamo određenih problema u igračkom kadru - kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Plemići u nastavku sezone ne ostavljaju najbolji dojam, dok Sarajevu i kada pruža slabije izvedbe, uspijeva ostvarivati dobre rezultate. Zrinjski ne igra najbolje, posebno teško stvara prilike, još teže ih realizira. Tako nešto definitivno utiče na samopouzdanje igrača. Ipak, Slišković takvu situaciju vidi kao priliku za dodatnu motivaciju svojih igrača.

Dodatni motiv

- Igrat ćemo ofenzivno na Koševu koliko nam Sarajevo dopusti, ne vjerujem kako će oni nešto posebno mijenjati u stilu svoje igre. Svi su im nogometaši zdravi, istrčat će najjača momčad Sarajeva. To nama treba pak biti dodatan motiv. Treba priznati kako Sarajevo igra najkvalitetnije u ovoj sezoni i ako napravimo dobar rezultat, onda će nam to biti veliki poticaj - dodao je Slišković.

Zrinjski opet mora improvizirati zbog izostanaka svojih igrača. Osim Filipovića, izvan kombinacija su Šovšić, Veselinović, Barišić, možda i Kadušić.

- Do prije nekoliko dana nisam razmišljao o promjeni sastava. Nažalost, ove ozljede vam nalažu promjene. Filipovićeva ozljeda poremetila je neke moje ideje, pa ćemo nakon posljednjeg treninga donijeti odluku u kojem ćemo sustavu krenuti. U ovom trenutku vam ne mogu reći u kojem sustavu ćemo početi, želim vidjeti raspoloženje igrača. Pred utakmicu ću donijeti odluku - dodao je Baka.

Derbi utakmica Sarajevo - Zrinjski igra se večeras od 19 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije