Europska liga

Plemići izvan forme, igra u napadu ispod svake razine

28.07.2018.
u 08:30

Plemići su i protiv Vallette pokazali kako nisu ni blizu forme koja ih je krasila najveći dio prošle sezone. Igra Mostaraca je loša, troma, neučinkovita. Zrinjski je pokazao više, ali nakon 1:1 protiv Vallette, navijači mostarskog kluba ne mogu biti zadovoljni.

Nestao pravi karakter

Najveći problem plemića i na ovom susretu je bila realizacija. Uz malo koncentracije i kvalitete mogao je Zrinjski dobro napuniti mrežu Maltežana, a ovako ova momčad više ne pokazuje onaj pravi pobjednički karakter koji ju je krasio. Uglavnom je Zrinjski bio momčad koja golove protivnicima zabija u sudačkoj nadoknadi, a ovog su puta takav gol naivno primili u 90. minuti. Htijenje igrača se ne može osporiti, to nije izostajalo, ali, izuzev Todorovića i Bilbije (koji još nije na svojoj razini, ali daje doprinos), nitko od ostalih igrača koji su dobivali priliku nije na razini na kojoj su igrali u prošloj sezoni. Zrinjski fizički nije na pravoj razini, možda to Mostarci i budu za nekoliko tjedana u domaćem prvenstvu, ali tada će im to za uspjeh na europskoj sceni biti kasno.

Kada je stanje forme takvo, dogodi se to da stoperi Zrinjskoga moraju kreirati igru, da se veznjaci skrivaju, da bočni igrači jedva prelaze centar. Kada se i dogodi koji bljesak dobre igre preko krila, onda sve to zapne na realizaciji.

- Ne mogu biti zadovoljan rezultatom. Imali smo dosta situacija za postići pogodak, imali smo “zicere” i rezultat je nerealan. Pokazali smo da smo bolja momčad od Vallette, spremit ćemo se za četvrtak i pokušat ćemo proći - kazao je nakon susreta Ante Miše.

Mišina pogrešna procjena

Miše je pogriješio izborom Bekića u vrhu napada. On je bio nogometaš Zrinjskoga koji je imao najviše prilika, ali je očito kako nije u pravoj formi. Jedan od njegovih promašaja već je postao predmet ismijavanja na društvenim mrežama. Bekić se inače nešto kasnije pridružio pripremama, bio je neko vrijeme, ne tako davno, i ozljeđen, ali ipak je dobio prednost ispred Aćimovića, ali i Jovića za kojeg ovog puta nije bilo mjesta u zapisniku. Da se razumijemo, Bekić je igrač koji je svojom kvalitetom vjerojatno nadrastao bh. okvire, ali on je teško mogao biti u dobroj formi. Bekić na kraju sezone ima kvalitetu da može biti i najbolji strijelac u Premijer ligi, ali dok Zrinjski dočeka Bekića, to može biti kasno za prolazak barem jedne prepreke u Europi. Aćimović i Jović su ovog puta trebali imati prednost.

Zrinjski u odnosu na prošlu sezonu nije puno promijenio u svojoj igri. Problem Mostaraca počinje kada protivnik igra “bunker”, kada se zaustavi igra plemića preko bokova. Maltežani su, kao i Spartak, dobro skautirali Zrinjski, koji nema “plan B” ako njihova uobičajena igra ne prolazi. Pozitivna promjena u igri od kada je momčad preuzeo Ante Miše je igra iz prekida, koja sada izgleda bolje. Ipak, Miše baš i nema sreće, pa da se jedna takva akcija isplati i pretvori u pogodak. Drugi dio problema je taj što većina igrača još nije na razini na kojoj može biti, a to je opet pitanje za struku.

Zrinjski u nedjelju igra prvenstveni susret sa GOŠK-om. Ta utakmica vjerojatno je zadnja prilika da se popravi nešto u igri plemića pa da momčad u boljoj formi ode na uzvrat na Maltu.

- Morat ćemo odmoriti neke igrače. Dat ću priliku drugima koji naporno treniraju i očekujem da u nedjelju realizacija bude puno bolja. Mi jesmo favoriti, ali to moramo pokazati na terenu. Nismo Barcelona da možemo stvoriti 20 prilika - dodao je Miše.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije