HŠK Zrinjski

Plemići često nisu izlazili na kraj s Čelikom

BiH,13.08.2016.Mostar,Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski - Sloboda 2 -0 Photo:Stojan Lasic
10.09.2016.
u 10:00

Malo je koja momčad Zrinjskom posljednjih godina pravila probleme kao Čelik. Zašto je to tako, teško je objasniti. U tih nekoliko zadnjih utakmica Zrinjski bi u pravilu imao bolji igrački kadar, bio bi favorit, upravo kao što je i ovaj put, ali obično se na terenu stvari nisu dobro odvijale za Mostarce.

Izostaje Mešanović

- Uopće ne gledam tako na tu utakmicu s Čelikom. Gledam ovu utakmicu s Čelikom zasebno, kao i na svaku drugu. U goste nam dolazi momčad koja je na početku sezone imala određenih problema. No, što je prvenstvo odmicalo, oni su igrali sve bolje i bolje, te su sigurno i ovu prvenstvenu stanku u prvenstvu iskoristili za napredak u igri. Očekuje nas teška utakmicu u koju ulazimo s maksimalnom ozbiljnošću. Dobro smo radili tijekom reprezentativne stanke i vjerujem kako ćemo to pokazati protiv Čelika. Ne obaziremo se previše na tradiciju i želimo osvojiti tri boda i nadam se kako ćemo uspjeti - kazao je poslovično oprezni trener Zrinjskog Vinko Marinović.

Najveći problem za Zrinjski na ovoj utakmici bit će izostanak prvog napadača Jasmina Mešanovića koji ne može nastupiti zbog žutih kartona. U kombinacije bi se trebali vratiti Ivan Peko i Ognjen Todorović. Postava plemića bi mogla u formaciji 4 - 4 - 1 - 1 izgledati ovako: Kozić - Barić, Jakovljević, Katenec, Stojkić - Tomić, Petrak, Peko, Todorović - Bilbija - Mrkaić.

- Nadam se da ćemo napokon pobijediti Čelik. Dobro smo radili dok smo bili na prvenstvenoj stanci, spremili se fizički i psihički za teške utakmice koje nas očekuju. Ostali konkurenti kiksaju na lakšim utakmicama i to nam je išlo na ruku, ali svaki bod je važan i tako ulazimo u svaku utakmicu. Protiv Čelika nam je jedini cilj pobjeda. Prošle sezone smo osvojili naslov prvaka, ali smatram kako ove sezone imamo i jači i širi igrački kadar, kvalitetne igrače na svakoj poziciji, pa je dosta velika borba i konkurencija u momčadi - kazao je standardni nogometaš plemića Oliver Petrak, koji je kazao kako utakmica s Čelikom ne nosi posebnu motivaciju, ali je značajna kao i svaka druga utakmica:

- Na treninzima dajemo sve od sebe, jer znamo kako nas samo dobra forma drži u momčadi. Imamo veću konkurenciju u momčadi u odnosu na prošlu sezonu i možemo obraniti naslov, ali moramo ići utakmicu po utakmicu - dodao je Petrak.

Podrška

U Zrinjskom se nadaju dobroj navijačkoj podršci i na ovoj utakmici. Protivnik je neugodan te tvrde kako bi im iskrena podrška dobro došla i na ovoj utakmici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije