Zaokret:

Pjaca ipak neće u Schalke nego u Belgiju?

Getty Images
02.01.2018.
u 13:29

Marko Pjaca odlazi na posudbu, potvrdio je i Juventus, no belgijski mediji tvrde da o neće biti u Schalke nego u - u Anderlecht.

Nakon 21. kola Anderlecht za vodećim Clubom Bruggeom, koji vodi Ivan Leko, zaostaje ogromnih 13 bodova, no kako se na proljeće klubovi dijele u Ligu za prvaka i Ligu za ostanak, nije to nedostižna prednost. Stoga je trener Hein Vanhaezebrouck zatražio pojačanja, a prvi na listi želja im je Pjaca. Trener Anderlechta ima cilj obraniti naslov prvaka i u lovu na Ivana Leku traži Pjacu, prenosi Goal.

"U sljedećih nekoliko dana sve ćemo znati. U obzir dolazi samo posudba do lipnja, nikakva prodaja ne dolazi u obzir", rekao je ugledni menadžer Marko Naletilić, Pjacin zastupnik.

Pjaci je u interesu da do Svjetskog prvenstva u Rusiji skupio što više minuta i vrati se u formu, a belgijska liga je idealna za tako nešto. Po kvaliteti je daleko ispod talijanske, engleske ili španjolske, pa je logično da bi Pjaca u takvoj konkurenciji sigurno mogao doći do izražaja. Uostalom, hrvatski napadači su ostavljali itekako dubok trag u Belgiji, pa su tamo prvi strijelci lige bili Robert Špehar, Josip Weber, Mario Stanić, Branko Strupar... 

Juventus nije, kao što je bio običaj proteklih godina, pobjegao najbližim pratiteljima desetak bodova, pa da trener Massimiliano Allegri ima vremena i prostora za rotacije. Za vodećim Napolijem zaostaju bod, u Ligi prvaka igraju protiv Tottenhama, dok će u Kupu u četvrtfinalu igrati protiv gradskog rivala Torina. U takvoj situaciji Max Allegri oslonit će se na provjerene snage, kao što su Mandžukić, Dybala, Costa, Cuadrado, Bernardeschi, za kojeg su platili 40 milijuna eura.

Pjaca se ozlijedio u ožujku u prijateljskoj utakmici protiv Estonije, a nakon ozljede u studenom je nastupio u Primaveri, gdje je zabio četiri gola i imao dvije asistencije.

"Utakmice u Primaveri pomogle su mu na psihičkoj razini. Teške ozljede vas uspore, ali i na neki način ojačaju", kaže Naletilić.

Prvi Hrvat koji je ostavio veći trag u Anderlechtu je Luka Peruzović, koji je kao najtrofejniji nogometaš “zlatne generacije“ Hajduka od 1971. do 1980. godine prešao u Anderlecht, gdje se zadržao šest godina. Čak je dobio i belgijsko državljanstvo. Igrali su Mićun Jovanić, Željko Pavlović, Ivica Mornar, Josip Weber, a jedno vrijeme, točnije od 1980. do 1983.,  trener Anderlechta bio je i pokojni Tomislav Ivić.

Njemački su mediji iznenađeni takvom informacijom jer smatraju već gotovom stvari Markov dolazak u Schalke. Čiji je sportski direktor Axel Schuster za WA rekao:

"Točno je da smo tražili Pjacu, ali isto tako pratimo 20-ak drugih igrača, s nekima smo i u poodmakloj fazi pregovora."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije