Atletika

Pezeru rekord i plasman na EP

15.02.2016.
u 07:00

Najbolji mladi bosanskohercegovački atletičar Mesud Pezer nastavlja nizati dobre rezultate, te se nakon odličnih nastupa u Švedskoj i Estoniji jučer ponovno vratio u Švedsku, gdje je postavio novi osobni rekord.

Nije uspio biti prvi, ali je imao hitac 19.93 metara koji je kraći za samo šest milimetara od njegovog najboljeg rezultata na otvorenom, a bolji je za 23 centimetra od, do danas, njegovog najboljeg dvoranskog rezultata u bacanju kugle.

Ovim rezultatom Mesud Pezer je potvrdio normu za Europsko prvenstvo u Amsterdamu, koja iznosi 19,75 metara, priopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

U prvoj seriji Mesud Pezer je popravio svoj najbolji osobni rezultat, koji je postavio u estonskom Tartu, a u drugom pokušaju baca kuglu 19,93 metra, što mu na kraju osigurava drugu poziciju. Imao je ispravan hitac još u trećem pokušaju, a u sljedeća tri pokušaja je pravio prestupe.

Inače, na prvom mjestu natjecanja je bio Kanađanin Tim Nedow koji je svoju kuglu bacio 20,56 metara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije