s hicem od 20.58 metara

Pezer osvojio brončanu medalju na Europskom bacačkom kupu u Leiriji

Mesud Pezer
10.03.2024.
u 19:21

Zimsku atletsku sezonu zenički bacač kugle Mesud Pezer okončao je današnjim nastupom na Europskom bacačkom kupu u portugalskoj Leiriji, gdje je s hicem od 20.58 metara osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

Pezeru je ovo bio prvi nastup ove zime na otvorenom, na kojem je prvo mjesto i zlatnu medalju osvojio Italijan Zane Weir, koji je pobijedio s hicem iz druge serije od 21.55 metara. Weir je ovu dužinu ostvario u posljednjoj, šestoj seriji, odnosno zadnjim hicem na natjecanju.

Drugo mjesto i srebrenu medalju osvojio je Britanac Scott Lincoln s dužinom 20.98 metara, a četvrti je bio Rumun Andrei Rares Toader s 20.43 metra.

Pezer je danas, inače, imao vrlo ujednačen nastup po serijama. Tako je u prvoj seriji bacio 20.22, u drugoj 20.44, u trećoj 20.58, u četvrtoj 20.42, u petoj 20.56 te u šestoj 20.55 metara.

Pezerova bronca uvrstila je i BiH u popis osvajača medalja na ovom natjecanju, na kojem su se mlađe seniorke i seniori te seniorke i seniorke protekla dva dana natjecali u bacanju koplja, kugle, diska i kladiva te na kojem su, do sada, medalje osvajali natjecatelji iz ukupno 21 zemalja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije