Trener Željezničara

Petrović: Sloboda nam je dužnik, možemo do tri boda

asasas
31.03.2017.
u 17:06

Nogometni klub Željezničar sutra će odmjeriti snage s tuzlanskom Slobodom u okviru prvog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine na Grbavici.

'Plavi' utakmicu dočekuju u svečanoj atmosferi, budući da će prije utakmice biti otvorena istočna tribina stadiona Grbavica. Atmosfera u taboru Željezničara je odlična a očekuje se velika posjeta.

Trener Željezničara Slavko Petrović oprezan je uoči utakmice, ali smatra da njegova ekipa može do sva tri boda.

- Poslije neočekivane pobjede Slobode protiv Sarajeva, mislim da nam je opomena stigla na vrijeme. Sigurno da je Sloboda ekipa koja je u vrhu bh. nogometa i ako se pogledaju postignuti golovi najefikasniji su poslije Zrinjskog - rekao je Petrović.

Dodao je da će biti interesantno gledati Slobodin napad protiv obrane Željezničara.

- Sigurno da je ovo naše vjerovatno najteže iskušenje poslije zimske pauze. Oni su nam dužnik i spremni smo se revanšrati. Niko od igrača nema povreda ali vidjet ćemo kako će to biti. Svaka pauza ostavlja traga u ekipi ali se nadam da ćemo nastaviti gdje smo stali  - poručio je trener 'plavih'.

Istakao je da uz pomoć navijača njegova ekipa može na pozitivan način "obilježiti historijski dan", dodavši da u će standardna ekipa izaći na teren.

Nogometaš Željezničara Zajko Zeba poručio je da jedva čeka utakmicu i nastavak dobre serije.

- Maksimalno ćemo pristupiti utakmici. Iz utakmicu u utakmicu smo igrali sve bolje. Slobodu poštujem, kao i sve, ali je sutra dan povijesni i mi se pitamo. Mislim da ne bi trebalo biti problema. Dodatni impuls je otvaranje istočne tribine. Mislim da ću sutra dati posljednji atom snage, a siguran sam i na ostatak ekipe - naveo je Zeba.

Utakmica između Željezničara i Slobode igra se od 19 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije