doping kontrola

Petrova pozitivna na meldonij

Gabriela Petrova
28.03.2016.
u 16:11

Europska dvoranska doprvakinja u troskoku Bugarka Gabriela Petrova (24)  pala je na dopinškoj kontroli u veljači ove godine kada je bila pozitivna na meldonij.

Petrova je na nedavnom europskom dvoranskom prvenstvu u Pragu bila druga s preskočenih 14,52 metara., dok je prošle godine na svjetskom prvenstvu u Pekingu bila četvrta s rezultatom 14,66 m što je i njezin osobni rekord.

"Nisam prekršila dopinška pravila. Meldonij nisam uzimala nakon što je 1. siječnja zabranjen," poručila je najbolja bugarska atletičarka u protekloj godini.

Njezina menadžerica Venisa Atanasova je kazala kako 'Petrova nije uzimala meldonij nakon listopada prošle godine'.

"Nismo zabrinuti za nastup na OI. Ona nije kažnjena, međutim sve ovo je vrlo stresno," dodala je Atanasova.

Najpoznatija "žrtva" korištenja meldonija je bivša prva tenisačica svijeta Marija Šarapova (28), a na dopinškoj kontroli je pala i četverostruka svjetska prvakinja prsnim stilom i osvajačica brončanog odličja na 200 metara na OI u Londonu 2012. ruska plivačica Julija Jefimova. Njoj sada prijeti doživotna suspenzija zbog novog pozitivnog dopinškog nalaza. Prije dvije godine je bila suspendirana na 16 mjeseci jer su u njezinom uzorku pronađeni tragovi anaboličkog steroida.

Od poznatih sportaša koji su bili 'pozitivni' na meldonij su i vlasnik olimpijskog zlata u brzom klizanju Semion Elistratov, osvajač srebrne medalje na OI-ju u Londonu gruzijski hrvač Davit Modzmanašvili, svjetski prvak u brzom klizanju Pavel Kulizhnikov, svjetska atletska prvakinja na 1,500 m Šveđanka Abeba Aregawi...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?