Liga 12

Petorka se izdvojila na vrhu ljestvice

kosarka
15.12.2015.
u 08:08

Nakon 12. kola u Ligi 12 košarkaša BiH, izdvojilo se pet klubova koji se vide u Ligi za prvaka, šesti Student traži svoju prigodu

U prvom kolu nastavka prvenstva košarkaša u Ligi 12 za iznenađenje kola pobrinuo se posljednji Radnik koji je na svom parketu nadigrao do ovoga kola vodeću momčad Lige 12 Mladost.

Drugi poraz

Drugim porazom Mrkonjićana Spars je ponovno ostao sam na prvom mjestu, a iza njega četiri kluba su se dobro bodovno odmaknula najbližim pratiteljima i stekla su velike izglede plasirati se u drugi krug, tzv. Ligu za prvaka BiH. Najboljoj petorci iz Lige 12 pridružit će se i Igokea, predstavnik BiH u regionalnoj ABA ligi. Debitant u Ligi 12 Student, pobjedom nad drugim debitantom Bošnjakom 77:74, premda ima dvije pobjede manje od najbližih pratitelja, nije izgubio vjeru u ostvarenje povijesnog rezultata. Istina, bit će teško potisnuti jedan od klubova koji su se bodovno izdvojili. U posljednjem kolu Mostarci su nakon velike borbe uspjeli pobijediti Bošnjak. Vodili su igrači Nevena Nikolića i s 13 poena prednosti, ali su uspjeli u posljednju četvrtinu ući s minimalnom prednošću. Kada je bilo najbitnije, Student nije posustao i uspio je pobijediti. Pobjedi su najveći doprinos dali Sejfić koji je ubacio 28 poena i imao 14 skokova, te Rizvić s ubačenih 25 poena i 10 skokova. Još su solidno odradili Marković i Smolić.

Težak poraz Slobode

Kod gostiju iz Hadžića isticali su se Dželmo i Rešidović. Četvrtu pobjedu u nizu upisao je Leotar. Nakon što su u proteklom kolu visoko porazili Široki, u ovom kolu nastradala je Sloboda 80:71. Trebinjci su u rutinskoj igri uspjeli doći do osme pobjede i tako se još više učvrstili na diobi 4. mjesta ljestvice sa Širokobriježanima. Za pobjedu Leotara najzaslužniji je bio Šakotić koji je s 29 poena bio i najučinkovitiji igrač kola.

Uz njega, dobro su odradili Radenković i Milanović, a kod gostiju iz Tuzle isticao se Sekulović s 25 poena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?