Plivanje

Peti božićni kup okupio oko 150 natjecatelja

06.12.2016.
u 09:00

Akademski plivački klub Zrinjski osnovan je 2008. godine. Redovito okuplja oko 100 aktivnih plivača i plivačica u raznim kategorijama. Već petu godinu u adventu članovi ovoga kluba za svoje plivače i plivačice organiziraju Božićni kup i na taj način proslavljaju rođendan kluba i uspjehe postignute u tekućoj godini.

U nedjelju je održan 5. božićni kup koji je već postao tradicija u Akademskom plivačkom klubu Zrinjski. Rođendansku proslavu kluba uveličali su i plivači i plivačice prijateljskih klubova PK Grdelin, PK Jadran, PK Mornar i POŠK iz Splita. Njihovi natjecatelji dali su sve od sebe kako bi na što bolji način predstavili svoj klub.

Nakon svečanog defilea, okupljenim plivačima i njihovim trenerima i roditeljima obratio se predsjednik kluba Saša Marić. Poželio je dobrodošlicu svim okupljenim natjecateljima i zahvalio svim članovima kluba na zalaganju, uspjesima i promidžbi Akademskog plivačkog Kluba Zrinjski.

Uručio je zahvalnicu plivaču Ivanu Zovki, koji od osnutka kluba, kontinuirano postižući dobre rezultate, uspješno promovira Akademski plivački klub Zrinjski i izvan Mostara.

Na 5. božićnom kupu natjecalo se 140 plivača i plivačica. Plivali su u četiri discipline, podijeljeni u pet starnosnih kategorija. Najuspješniji plivači i plivačice nagrađeni su medaljama. Plivači i plivačice APK Zrinjski osvojili su ukupno 45 medalja, od čega čak 18 zlatnih, 14 srebrnih i 13 brončanih.

Nakon plivačkog dijela proslava se nastavila uz druženje i pjesmu na prigodnom domjenku u čijoj su pripremi sudjelovali svi članovi Akademskog plivačkog kluba Zrinjski.

U ovom klubu nadaju se kako bi iduće godine ovaj turnir mogao biti i bolji u svakom pogledu. Ovo natjecanje definitivno ima potencijal za rast, pa i za veću masovnost. Ostaje vidjeti kako će ovaj plivački miting rasti idućih godina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije