Reprezentacija BiH

Petev objavio spisak Zmajeva za utakmice s Gruzijom i Luksemburgom, dva nova imena

11.03.2022.
u 14:41

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev danas je saopćio spisak igrača koje je pozvao za predstojeće prijateljske utakmice bh. državnog tima.

Zmajeve ovog mjeseca očekuju dva prijateljska susreta koja će biti odigrana na stadionu Bilino Polje u Zenici, a gosti će biti selekcije Gruzije i Luksemburga 25. i 29. ožujka.

Na spisku izbornika Peteva nalaze se sljedeći nogometaši:

- vratari: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Vladan Kovačević (Rakow), Kenan Pirić (Goztepe)

- obrana: Siniša Saničanin (Partizan), Anel Ahmedhodžić (Bordeaux), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Hrvoje Miličević (AEK Larnaca), Sead Kolašinac (Marseille), Eldar Ćivić (Sturm Graz), Amar Dedić (Wolfsberger)

- vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Sanjin Prcić (Strasbourg), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Adi Nalić (Malmo), Vladan Danilović (Nacional), Amar Rahmanović (Konyaspor), Miroslav Stevanović (Servette)

- napad: Edin Džeko (Inter), Ermedin Demirović (Freiburg), Smail Prevljak (Eupen) i Luka Menalo (Dinamo Zagreb).

Miralema Pjanića (Bešiktaš) nema u timu zbog ozljede, dok su dva nova imena dobro poznati Hrvoje Milićević, koji je igrao u Premijer ligi BiH za Zrinjski i Sarajevo, te mladi reprezentativac BiH Amar Dedić.

"Očekujem da odigramo dobro i odgovorno. Devedeset posto igrača od ranije je tu i očekivanja su kao i uvijek velika. Nadam se da ćemo biti puno bolji nego prošle godine i da smo mentalno zreliji", poručio je Petev.

Miralem Pjanić u dogovoru sa izbornikom neće igrati u predstojećim mečevima.

"Razgovarao sam s Pjanićem. On je imao ozljedu lista, nekih 20 dana nije u treningu i s obzirom na to smo se dogovorili da propusti ove mečeve i oporavi se od ozljede."

Na spisku je i Dennis Hadžikadunić, nogometaš Rostova, koji je prema riječima Peteva već napustio Rusiju i vratio se u švedski Malmo.

"Pričao sam s Hadžikadunićem i mislim da se već vratio u Malmo s obzirom da je FIFA dozvolila strancima iz Rusije da promijene klub. Sretan sam zbog toga i mislim da će imati veću minutažu", izjavio je Petev.

Utakmica protiv Gruzije zakazana je za 25. ožujak u 20:45 sati, a četiri dana kasnije slijedi susret s Luksemburgom u istom terminu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije