Rodni kraj oduševljen vratarom

Petar (13) postao vratar upravo zbog Šege, Karlu uzor Duvnjak

19.01.2019.
u 13:45

Marin Šego nadimka Manja, hrvatski reprezentativni vratar iz Međugorja, čije se ime često proteklih dana prolamalo Olimpijskom dvoranom u Münchenu protiv Islanda, Japana, Makedonije, Bahreina, Španjolske, tijekom cijelog Svjetskog rukometnog prvenstva, počeo je svoje treninge na asfaltiranom igralištu Sportskog centra Krstine u Međugorju. Rukometno igralište od njegove kuće udaljeno je svega 50-ak metara, piše Večernji list BiH.

Prvi rukometni treneri koji su mu pomagali bili su Draženko Šego i Žarko Dodig. Kroz karijeru prošao je uspone i padove, a danas je jedna od uzdanica Line Červara za medalju. Kauboji su do sada pobijedili pet puta zaredom i osvojili prvo mjesto u skupini. I sada odlaze u Köln gdje će se boriti za polufinale.

Navijači slavili Šegu

Kako su proteklih dana upravo Međugorje i rukomet ponovno u hercegovačkoj žiži, nismo mogli ne posjetiti mlade rukometaše HRK Međugorje. Na treningu dočekali su nas povicima “Hrvatska, Hrvatska” i “Šego, Šego”... Među malim uzrastima HRK Međugorje brani Petar Pehar. Ima 13 godina.

- Da se odlučim biti vratar, presudio je upravo susret s Marinom Šegom. Trenirao sam s njim. On je velik čovjek i vratar. Ako Bog da, možda jednom krenem njegovim stopama - kaže nam Petar ističući kako ga je treniranje s njim najviše oduševilo otkako se bavi rukometom.

Na poziciji srednjeg vanjskog u HRK Međugorje igra Karlo Barbarić.

- Šego je sjajan na vratima hrvatske reprezentacije. Meni je uzor Duvnjak i zato igram na njegovoj poziciji. Želio bih biti rukometni znalac kao on. On je legenda koja voli naš klub. Eto, kazao je kako će uskoro posjetiti Međugorje i naš klub. Lino Červar je čudo, a našem treneru Draganu Ćavaru nedostaje još malo da ga dostigne - kroz šalu rekao je Karlo.

- Obojica puno taktiziraju, a iznad svega vole rukomet - rekao nam je mladi rukometaš iz Međugorja.

Svi mladi međugorski rukometaši kazali su nam kako vole Šegu i Hrvatsku pa su nekoliko puta u čitlučkoj dvorani, gdje smo ih susreli, imitirali naše navijače u Njemačkoj: “Šego, javi se”...

Inače, Marin se posebno istaknuo u dvoboju između Hrvatske i Makedonije te u srazu sa Španjolcima. Mnogi su smatrali kako je upravo Šego najzaslužniji za pobjedu protiv Makedonaca, ali ne i žiri IHF-a koji je izabrao hrvatskog kapetana Domagoja Duvnjaka, a on pak misli kako je od njegovih 14 (6 golova i 8 asistencija) za pobjedu zaslužnijih Šeginih 14 (13 obrana i jedan pogodak), pa je nagradu za igrača utakmice proslijedio upravo Međugorčaninu Šegi.

Naša velika snaga

- Dule je veliki čovjek i veliki sportaš - kazao je tada Marin Šego.

Marin je, doznajemo, uvijek tu kad treba priskočiti u pomoć današnjim mladim međugorskim rukometašima. - Majstore, puno ti hvala za dobre igre na SP-u i želimo ti puno zdravlja, sreće i uspjeha - poručili su mu igrači i čelnici iz međugorskog rukometnog kluba...

- Marin Šego je sjajan, bit će naša velika snaga u Njemačkoj - govorio je Lino Červar uoči Svjetskoga prvenstva, ali malo tko mu je vjerovao. A Šego je u prvom krugu branio fenomenalno. S Hrvatskom je 2010. osvojio srebro na Europskom prvenstvu u Austriji. Trenutačno brani u mađarskom Pick Szegedu, a od iduće godine seli se u Francusku gdje će braniti mrežu aktualnog europskog prvaka Montpelliera. Marin Šego je na ovom Svjetskom prvenstvu među najboljim igračima Hrvatske.

Šegi, rodom iz Međugorja, rukomet je cijeli život bila velika ljubav. A odmah je odredio kako je rođen za vratara. No, vratimo se na ovo Svjetsko prvenstvo. Bio je sjajan protiv Islanda i Japana, ali izvedbe protiv Makedonije i Španjolske bile su neke od njegovih najboljih u karijeri na vratima reprezentacije Hrvatske. Pa to je vratar koji brani, ali i zabija pogotke! Izvrstan je, staložen, miran, sjajan, gotovo čudesan... Kako lovi one zicere... Uz Šegu su na poznatim Krstinama odrasli još planetarno poznati tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig, kao i drugi uspješni sportaši, poput nogometnog vratara i brončanog sa SP-a u Francuskoj 1998. Vladimira Vasilja te košarkaš Andrija Stipanović. Svima su rodne kuće smještene u razmaku od svega nekoliko stotina metara. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije