izbornik hrvatske rukometne reprezentacije

Perkovac: Moramo zapeti protiv Rumunjske, mogli smo to mnogo lakše, ali idemo na pobjedu

Goran Perkovac
Kai Pfaffenbach/REUTERS
15.01.2024.
u 07:17

"Austrija je ekipa koja ima glavu i rep, međutim nisu oni sada odlučili nego mi. Niti u obrani nismo bili agresivni kao protiv Španjolske, mora to puno bolje," dodao je hrvatski izbornik

Znali smo da će biti teško, no vjerujem kako ćemo na kraju prenijeti dva boda. Mi ćemo u zadnjem kolu pobijediti Rumunjsku, a siguran sam i kako će Španjolska dobiti Austriju i mi ćemo kao prvi iz grupe ići dalje," kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac nakon remija protiv Austrije.

Nakon uvjerljivih +10 protiv Španjolske, hrvatski rukometaši nisu uspjeli ponoviti tako dobru igru i protiv Austrije. Hrvatska je nakon velike drame odigrala 28-28 protiv Austrije, premda je tri minute prije kraja imala tri razlike, a 30 sekundi prije kraja susreta napad s igračem više.

"Znali smo da će biti teška, rovovska bitka. Prelako smo promašivali 100-postotne prilike. Poveli smo 5-1, imali smo još par zicera, ali smo ih vratili u utakmicu i to nam se tijekom utakmice događalo više puta. Bili su borbeni i stalno su se vraćali. Na kraju kod tri razlike smo imali kontru, koju nismo realizirali i onda se sve zakompliciralo. U zadnjoj minuti smo imali i igrača više, jednostavno bilo je previše grešaka. To nismo radili protiv Španjolske i zato smo dominirali," kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Goran Perkovac.

"Austrija je ekipa koja ima glavu i rep, međutim nisu oni sada odlučili nego mi. Niti u obrani nismo bili agresivni kao protiv Španjolske, mora to puno bolje," dodao je.

Nažalost, u završnici utakmice ozlijedio se Ivan Martinović kojem je u jednom padu stradalo rame i upitan je za nastavak prvenstva.

"Vidjet ćemo kakva je dijagnoza, ali za sada je loše, ne izgleda dobro," istaknuo je Perkovac.

U drugom susretu iz naše skupine Španjolska je pobijedila Rumunjsku sa 36-24. Na ljestvici vode Hrvatska i Austrija sa po tri boda, Španjolska ima dva, dok je Rumunjska bez bodova. U posljednjem, trećem kolu, 16. siječnja sastaju se Hrvatska - Rumunjska, te Španjolska - Austrija.

"Moramo zapeti protiv Rumunjske, mogli smo to mnogo lakše, ali idemo na pobjedu," kazao je izbornik dodavši: "Vjerujem da ćemo prenijeti dva boda. Mi ćemo dobiti Rumunjsku, a Španjolska Austriju," naglasio je Perkovac.

Filip Glavaš je istaknuo kako "nismo uspjeli prelomiti utakmicu".

"Nismo uspjeli prelomiti utakmicu. Marta (Martinović) nam se ozlijedio, možda nas je i to malo šokiralo. Puno toga se događalo," kazao je Glavaš.

"Znali smo da će biti teško, jer smo protiv Španjolske odigrali savršeno. Borili smo se, sada moramo tražiti izlaz protiv Rumunjske. S nama nikada nije lako, volimo držati naciju na iglama. Ovo ne možemo vratiti, sada se moramo okrenuti prema utakmici s Rumunjskom," dodao je Glavaš koji je utakmicu zaključio s tri gola.

"Protiv Španjolske smo se emocionalno istrošili i znali smo da će biti teško. Znali smo da će biti agresivni, malo smo pali, razbranili smo golmana i na kraju je bilo neodlučeno. Borili smo se, ali smo promašili previše zicera," dodao je Marin Jelinić, koji je također zabio tri gola.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije