TRENER CITYJA

Pep ne dvoji oko Joška: Za Gvardiola se isplatilo izdvojiti toliki novac

Pep Guardiola
Peter Cziborra/REUTERS
08.08.2023.
u 07:34

Gvardiol je bio velika želja Pepa Guardiole, debitirati bi mogao već u petak kada City u prvom kolu Premier lige gostuje kod Burnleya

Joško Gvardiol (21) u subotu je i službeno postao novi igrač Manchester CityjaEngleski i europski prvak otkupio je hrvatskog reprezentativca nakon nekoliko tjedana intenzivnih dogovora s Leipzigom, a Joško je postao najskuplji stoper u povijesti nogometa.

City je dugo nudio dosta manje od 100 milijuna eura, ali i puno bonusa, a sad se dogovorio s Nijemcima te ga doveo za 90 milijuna eura. Gvardiol je bio velika želja Pepa Guardiole, a Cityjev menadžer objasnio je zašto ga je doveo za toliko velik novac.

– Gvardiol ima neke kvalitete kakve ima malo tko u ovom trenutku. On je lijevi stoper, što je ovih dana prilično teško naći. Pas-igra mu je sjajna s obzirom na poziciju koju pokriva. Psihološki je iznimno jak, a kada imate 21 godinu i spomenute kvalitete, onda nije problem izdvojiti veliki novac za dolazak – rekao je trener Manchester Cityja, koji je prije tri tjedna osobno nazvao hrvatskog reprezentativca i poručio mu da ga želi što prije vidjeti u svojoj momčadi. Joško mu je tada, naravno, odgovorio potvrdno, a sada su mu se snovi i ostvarili.

Gvardiol bi za svoj novi klub mogao debitirati već u petak, kada City u prvom kolu Premier lige gostuje kod Burnleya.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije