IVAN DODIG, ŠPORTAŠ GODINE U BIH

Pečat je poticaj za još bolje rezultate i nove uspjehe u 2014.

Dodig Karlović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
04.04.2014.
u 09:29

- Ja sam na raspolaganju uvijek izborniku kada sam speman i zdrav ali prije svega kao i u ovom slučaju moram slusati svoje tijelo - rekao je Dodig komentirajući

Prošlogodišnji prvi reket Hrvatske Ivan Dodig letio je čak od Miamia, preko Londona, Munchena, Zagreba, pa autom do Mostara kako bi stigao na ovogodišnji Večernjakov pečat. Ovom velikom športašu uručena je nagrada Športaša godine u BiH. Finale Wimbledona, osvajanje Šangaja, nastup na Masters završnom turniru u Londonu bili su samo dio razloga zašto je Dodigu dodjeljena ova nagrada. Njegov dolazak na Večernjakov pečat bila je i prilika za kratki razgovor o dosadašnjoj sezoni, Davis cupu, planovima do kraja 2014.

•Početak sezone nije vjerojatno u skladu s očekivanjima. Što su glavni razlozi lošije forme u zadnjih nekoliko tjedana?

Početak sezone naravno po rezultatima nije najbolje krenuo ali opet nije ni tako loše. Ipak, malo je slabije nego prošle godine. Na žalost male sitnice s leđima i nesretna okolnost u Australiji odvele su stvari u nekom neželjenom smjeru. Uz to meč u IndianWellsu protiv Gonzalesa i uz te 2 pobjede je bio start kao prošle godine ali opet sigurno da sam očekivao vise..

•Što je s leđima, kakva je povreda, je li sada sanirana?

Leđa nisu najgore, ali isto nisu ni najbolje tako da ima problema koje rješavam i nadam se da će biti sve uredu do Monte Carla!

•Hrvatska uskoro igra Davis cup, nisi ovaj put u reprezentaciji. Što je razlog?

Davis cup ovaj put je bez mene jer kao što je izbornik rekao imam problema s leđima i nisam u stanju dati svoj maksimum na terenu. Mislim da je bolje da priliku dobiju novi mladi momci nego da ja igram ako osjećam smetnje. Moje tjelo u ovom trenutku treba mali odmor i predah...

•Pojavile su se neke informacije kako nisi zadovoljan nekim stvarima u Savezu. Ima li istine u tome?

Moj odnos s Savezom je korektan i uredu tako da tu nema nikakvih problema.

•Kako sebe vidiš u budućnosti u reprezentaciji Hrvatske?

Ja sam na raspolaganju uvijek izborniku kada sam speman i zdrav ali prije svega kao i u ovom slučaju moram slusati svoje tijelo

•Kakav je plan za ostatak sezone?

Plan za dalje je Monte Carlo, Barcelona, Munchen, Madrid, Rim. Imam 2 tjedna za oporavak i da se uspijem spremiti koliko bolje mogu za zemljanu sezonu.

•I od igara u parovima s Melom se možda očekivalo više ove godine?

Uvijek može bolje malo smo imali nezgodu u Australij gdje se Melo ozljedio u 3. kolu pa onda još nije bio spreman za Zagreb i Rotherdam. Ali opet igramo dobro! Americka turneja je bila ok, igrali smo jako dobro u indian welsu smo bili blizu ,miami mogli bolje ali sezona je duga nadam se uskoro jos boljim rezultatima!

•Odlične predstave prošle godine su nagrađene Večernjakovim pečatom. Kako si doživio ovu nagradu?

Jako mi je drago da su Vecernji list (vecernjakov pecat) prepoznali moje sportske rezultate koji će sigurno negdje biti i zapisano, a u meni sigurno zauvijek i naravno da sam ponosan i sretan za priznanje koje sam dobio! Siguran sam da ce mi to biti još veći poticaj za još većim rezultatima u 2014., a da li ce ih biti vrijeme će pokazati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?