Utrka u Zagrebu

Pavlek: Shiffrin dolazi na Sljeme! Ana Jelušić: Grbava staza je prilika za naše cure

sljeme
pixsell
04.01.2022.
u 08:18

Za najavu današnje ženske sljemenske utrke Svjetskog kupa zamolili smo Anu Jelušić (35), posljednju Hrvaticu koja se na Zagrebačkoj gori našla na postolju (druga 2007.).

– Meni je uvijek zanimljivo pratiti utrku iz perspektive činjenice natječe li se Mikaela Shiffrin ili ne i kako to utječe na njezine konkurentice – kazala je za Večernji list Ana još niti ne znajući da će Shiffrin na Sljemenu ipak nastupiti s obzirom na to da je njezin njen status još uvijek bio u crvenom.

Naime, sve skijašice dok ne prilože svoje COVID putovnice i negativan test nalaze se u crvenom. No, to se očito tijekom ponedjeljka promijenilo jer nam je direktor utrke Vedran Pavlek, izravno sa staze, poručio:

– Shiffrin dolazi. Možete to objaviti.

Inače, u činjenici da bi staza mogla biti grbava Ana vidi zanimljivu utrku, ali i priliku za naše cure, Leonu Popović, Zrinku Ljutić i Andreu Komšić.

– Cure koje nemaju dobar startni broj, a ipak se proguraju u drugu vožnju možda u takvim okolnostima mogu u drugom laufu iskoristiti prigodu boljeg startnog broja i ja se nadam da su to i Zrinkine i Andreine prilike. Čini i se da Zrinki odgovara ova situacija s utrkama bez gledatelja jer to joj svakako čini manji pritisak u debitantskoj sezoni. Glede Leone, ona po kvaliteti skijanja više nije upitna za drugu vožnju, nego je tu samo pitanje kada će se izboriti za startni broj unutar prvih 15.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?