Liga 12

Pandžina momčad nanijela prvi poraz sarajevskom Sparsu

07.12.2015.
u 07:00

Košarkaši Kaknja u 10. kolu Lige 12 pobijedili Sarajlije i prekinuli im pobjednički niz. Široki rutinski slavio protiv momčadi Radnika

U derbiju 10. kola Lige 12 košarkaši Kaknja u prepunoj dvorani pobijedili su 71:66 do ovoga kola neporažene Sparse. Tek u desetom kolu Sarajlije su doživjele prvi poraz, dok su Kakanjci na svoj konto upisali sedmu pobjedu, piše Večernji list BiH.

Izjednačena borba

Od samoga početka vodila se izjednačena borba u igri koju je više krasila borbenost nego kvaliteta. Kakanj je na koncu prvoga poluvremena imao pet poena viška, ali u trećoj četvrtini momčadi su ponovno došle u rezultatski egal. Na početku posljednje četvrtine domaći igrači imaju najveću prednost 57:51, ali gosti se ne predaju i zahvaljujući iskusnom Bajramoviću minutu prije kraja stižu do poravnavanja rezultata. Na sreću sastava Josipa Pandže bilo je to sve što su gosti učinili, a pored toga ozlijedio im se i jedan od najboljih igrača Dalibor Peršić. Dedić s 19 i Tomić s 13 poena su bili prvi strijelci domaće momčadi, dok je na drugoj strani jedini raspoložen bio Bajramović s 25 poena. Široki je u laganom ritmu pobijedio posljednjeg Radnika i zajedno s Kaknjem ostao na diobi trećega mjesta.

Raspoloženi igrači Mladosti

Trener Širokog u susretu protiv sastava iz Bijeljine nije mogao računati na ozlijeđenog braniča Segarića. Njegovo mjesto popunio je mladi Zadro, a dobro mu je pomagao Kovačević. On je sa 16 ubačenih poena bio i najučinkovitiji igrač Širokog. Zubac i Novačić ubacili su po deset, a u gostujućem sastavu najbolji su bili S. Damjanović i Vučičević. Mladost je nakon loše prve četvrtine, u preostalom dijelu susreta zaigrala bolje i s više truda nego su očekivali, pobijedila debitanta u ligi Bošnjaka iz Hadžića i na ljestvici sustigla Sparse. Šestorica igrača u sastavu Mladosti imala su dvoznamenkasti učinak ( Svilar 17, Knežević 16, Jeremić i Radukić po 13, Mirković i Đuranović po deset. Dovadžija i Đelmo bili su najbolji u redovima sastava iz Hadžića. Leotar je u samoj završnici susreta uspio kao gost pobijediti Građanski Bobar i tako su Trebinjci došli do šeste prvenstvene pobjede.

Rezultati 10. kola: Kakanj – Spars 71:66, Široki – Radnik BN Basket 74:59, Mladost – Bošnjak 91:82, Građanski Bobar – Leotar Swisslion 77:80.

Poredak: Spars i Mladost 9-1, Kakanj i Široki 7-3, Leotar 6-4, Student 5-4, Bošnjak i Građanski 4-6, Sloboda i Zrinjski 3-6, Varda 2-7, Radnik BN Basket 0-10..*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije