Dočekuju Španjolce

Pandža: Publici želimo pružiti košarkaški spektakl

pandza
10.06.2016.
u 13:25

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine (U17) u subotu i nedjelju u Sarajevu i Vitezu igra dvije prijateljske utakmice s odgovarajućom reprezentacijom Španjolske, u sklopu priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će od 23. lipnja do 3. srpnja biti održano u španjolskoj Zaragozi.

Izbornik bh. kadeta Josip Pandža na današnjoj pres-koferenciji sumirao je ono što su mladi košarkaši uradili u dosadašnjem tijeku priprema.

- Iza nas je 25 dana rada. Iz objektivnih razloga trenutnio nismo u fizičkom stanju kakvo je potrebno za svjetsko prvenstvo, ali ćemo se ubuduće baviti time da pripremljenost dignemo na optimum. Naši mladi košarkaši već osjećaju veliki psihološki pritisak i uzimaju na sebe veliku odgovornost. Cilj nam je da ih dovedemo u fazu da oni uživaju u košarci, kao što su to radili na EP-u. Ako dođemo u stanje da svjetsko prvenstvo za njih ne bude pitanje života i smrti, mislim da možemo pokazati velike stvari - kazao je Pandža.

U osvrtu na susrete sa Španjolcima, Pandža je kazao da dolazi jak protivnik.

- Španjolske reprezentacije nikad nisu dolazile u našu državu da igraju neku prijateljsku utakmicu, to znači da mi nešto vrijedimo. U susretima s njima najviše ćemo vidjeti u kakvom smo trenutnom stanju i što trebamo popraviti do SP-a. Publici želimo pružiti košarkaški spektakl, jer s obje strane ima igrača koji će napraviti velike karijere  - kazao je Pandža.

Kapeten Džanan Musa rekao je da je najvažnije da ekipa do početka SP-a bude u top formi.

- Pripremne utakmice su samo pokazatelj svaga onog što mi radimo na treninzima. Trudit ćemo se da na SP-u budemo složni i predstavimo BiH u najboljem svjetlu. Pozivam sve građane da nas podrže i pogledaju pravi spektakl protiv Španjolske protiv koje ćemo ostaviti srce na terenu za našu BiH - kazao je Musa.

Reprezentativac Sani Čampara izjavio je da u dosadašnjim pripremama ekipa nije bila u mogućnosti biti zajedno, te da je to utjecalo na atmosferu u ekipi.

- Imamo još dovoljno vremena da se okupimo. Protiv Španjolske je sigurno najteži test koji nas očekuje na pripremama. U susretima sa Španjolcima ćemo vidjeti kakvo je naše trenutno stanje i na čemu trebamo raditi do početka SP-a. Mislim da idemo u dobrom smjeru i ritmu i da ćemo do SP-a biti spremi - kazao je Čampara.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije