Košarka

Pandža odabrao putnike za SP

košarkaši bih pandža
19.06.2016.
u 07:00

Izbornik kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Josip Pandža odredio je finalni popis košarkaša koji će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

Okosnica momčadi ista

Na popisu se nalazi 12 košarkaša, od kojih je devet sudjelovalo u prošlogodišnjem osvajanju zlatne medalje na Europskom prvenstvu u Litvi, javlja FIBA.com. Samim tim okosnica momčadi ostala je ista, a ostaje vidjeti kako će se snaći novi košarkaši u reprezentaciji.

Na popisu se inače nalaze: Adi Alikadić, Emir Bačvić, Amar Barukčija, Semin Burko, Sani Čampara, Emir Čerkezović, Aljoša Janković, Srđan Kočić, Vedran Mirković, Džanan Musa, Lazar Mutić i Miladin Vlačić.

Za kapetana ove momčadi prijavljen je najbolji bh. košarkaš Džanan Musa, inače igrač zagrebačke Cedevite, koji je predvodio bh. kadete u povijesnoj pobjedi na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, a zlatnom medaljom na EP-u također su se okitili Čampara, Mutić, Alikadić, Barukčija, Čerkezović, Janković, Kočić i Mirković.

Nova imena na Pandžinom popisu su Bačvić, Burko i Vlačić. FIBA javlja kako se reprezentacija BiH ne ističe posebno visinom, s obzirom na to da je najviši igrač u momčadi zapravo Burko, visok 2,09 metara, a samo još dva igrača viša su od 2,03 metra.

Protivnici

Debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu reprezentacija BiH će imati u skupini D sa reprezentacijama Dominikanske Republike, Francuske i Južne Koreje. Svjetsko prvenstvo za igrače do 17 godina bit će održano u španjolskoj Zaragozi od 23. lipnja do 3. srpnja.

Upravo će utakmice u skupini otkriti koliki je trenutačni kapacitet košarkaša koje je izabrao izbornik Pandža. Sigurno je samo kako je ova vrsta uspjehom na EP-u sebi visoko podigla ljestvicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije