Nedostatak financija

Pandža: Ne znam hoću li voditi košarkaše na SP!

Josip Pandza
17.02.2016.
u 15:02

Josip Pandža je prošle godine s kadetskom košarkaškom reprezentacijom BiH napravio povijesni podvig osvojivši Europsko prvenstvo u Litvaniji, što je ujedno prvo zlato reprezentativne košarke u BiH, bar što se muškaraca tiče. Ženskoj reprezentaciji je to uspjelo 1993. godine na Mediteranskim igrama u Montpellieru.

Nakon Litavanije, političari na svim razinama vlasti u BiH obećali su pomoći zlatnim momcima kako bi što spremnije dočekali Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. 

Međutim, zbog nedostatka financijske pomoći, odlazak na prvenstvo svijeta, što bi također bio povijesni nastup, je pod velikim znakom pitanja.

"Ne znam vodim li reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, još nismo sjeli niti razgovarali konkretno o nastavku suradnje. Mnogo je vremena prošlo i nisam optimist. Savez ima ogromne financijske probleme i organizacija priprema i odlazak na natjecanje su pod znakom pitanja", rekao je Pandža za N1. Pandža je stava da on i njegovi suradnici iz Stručnog tima neće bez odgovarajućih uvjeta voditi tim.

Dok čeka rasplet oko reprezentacije, Pandža trenutno s KK Kakanj piše najljepšu košarkašku priču. Nakon 19 odigranih kola zauzimaju prvo mjesto Lige 12 BiH.

"Dosadašnji dio prvenstva je iznad svih očekivanja. Prvi smo na ljestvici, igrači napreduju iz kola u kolo, dvorana je prepuna navijača i sada živimo svoj san. Nadam se da će igrači biti zdravi i da ćemo sačuvati prvo mjesto. Cilj je ostvariti plasman u Ligu za prvaka i tu ćemo pokušati igrati kvalitetno, a svakako me raduje da mladi igrači stječu iskustvo", rekao je Pandža.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije