zbog oduzimanja bodova

Panathinaikosu prijeti izbacivanje iz lige!

17.04.2018.
u 21:55

Teške dane proživljava slavni grčki klub Panathinaikos. Nedavno se pisalo o štrajku igrača i bojkotu treninga zbog neisplaćenih plaća, ali kad čovjek pomisli da ne može gore, dogode se novi problemi...

PAO-u prijeti izbacivanje iz lige! I to zbog pravila da ako neki klub u istoj sezoni dobije tri kazne oduzimanja bodova, automatski seli u niži rang, piše Goal.

Prvu kaznu Panathinaikos je dobio na račun prošle sezone i nereda navijača u playoff utakmicama s PAOK-om iz Soluna. Savez im je tu odrezao kaznu od -2 boda. Nakon toga su mu tri boda maknuta s "računa" zbog duga od 480.000 eura prema bivšem igraču Jensu Wemmeru.

A sad je Grčki nogometni savez skinuo Panathinaikosu dodatnih devet bodova. Po tri za svakog bivšeg igrača kojemu su zeleni dužni novce - Sebastianu Letu, Michaelu Essienu i Joseu Tocheu.

Ta najnovija kazna će do četvrtka postati službena, a Panathinaikos onda ima vremena do 27. travnja da ili plati dug ili postigne nagodbu s bivšim igračima. Ako do tog datuma ne uspije riješiti ove probleme, bit će poslan u drugu ligu!

No, Grci k'o Grci, malo su pojednostavili cijelu priču oko tog oduzimanja bodova. Naime, isplati li PAO jednog igrača, dobit će natrag bodove koji su mu oduzeti za njega, dakle tri boda. Tako da sad u Panathinaikosu kalkuliraju koga isplatiti da bi izbjegli izbacivanje iz lige.

Spominje se da će dati 20.000 eura što duguju Tocheu te 50.000 eura Letu, a Essienu će isplatiti ratu od 50.000 eura i smanjiti ukupni dug koji prema njemu iznosi 256.000 eura.

"Panathinaikos je obaviješten o odluci arbitražne komisije Grčkog nogometnog saveza vezano uz dugove prema Letu, Essienu i Tocheu. Klub će odmah platiti te dugove kako bi se ukinula kazna", poručili su iz Panathinaikosa.

PAO je trenutačno, tri kola prije kraja i prije nego što kazna postane službena, na 10. mjestu od 16 klubova sa 32 boda. Bez tih devet pali bi privremeno na 14. poziciju sa 23 boda, samo dva više od zone ispadanja. Ali to je ionako manje bitno jer bi automatizmom ispali iz lige ne riješe li dugovanja prema bivšim igračima. Ukupno je Panathinaikosu ove sezone oduzeto čak 14 bodova!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije