Nogomet

Ovogodišnji “vratarski kamp za mlade” okupio 25 imena iz sedam država

15.06.2017.
u 08:00

Specijalizirani “Vratarski kamp za mlade”, čiji je cilj poboljšanje sposobnosti i eduakcija mladih talentiranih vratara, i ove godine je održan u Munchenu. Radi se o vrijednom projektu, koji se realizira prema programu i u suradnji s nekoliko vrhunskih europskih klubova, gdje se na jednom mjestu mogu vidjeti kvalitete perspektivnih mladih vratara. Pored toga tijekom realizacije cjelogodišnjeg programa za njih se pronalaze i klubovi u kojima će se moći brže razvijati i napredovati, a oni najbolji idu na kraće probe u velike klubove, kao što su već dva mlada vratara išla u talijanski Inter, a jedan u turski Fenerbahche.

Svake godine jedan od poznatih vratarskih imena pomaže rad ovog kampa, kojem potporu pružaju Samir Handanović, Danijel Subašić, Luca Squinzani i Ricardo Pereira, koji je ove godine uz potporu Benfice iz Lisabona bio glavni trener.

- Prošle godine kamp je bio u kooperaciji s Juventusom, gdje je gost kampa bio trener vratara Juventusa Luca Squinzani, a ove godine trener vratara Benfice. Sudjelovalo je 25 vratara iz sedam zemalja i naravno iz Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog projekta je da se talentirani vratari educiraju na najvišoj razini, uz rad s najboljim trenerima, vratarima i suvremenom opremom, koja još nije ni dostupna na nekim područjima i klubovima. Ta specijalizirana oprema služi za poboljšavanje vratarskih sposobnosti da bi u što bržem i kraćem roku postigli svoje ciljeve, kaže organizator vratarskog kampa Adi Musić.

Do sada su rezultati ovog kampa izuzetno pozitivni, zbog interesa europskih i američkih klubova, ali i sve većeg interesa i prijava talentirane djece koja dolaze iz više od deset europskih zemalja i SAD-a.

- Uz sve te velike trenere radi se i s menadžerskom organizacijom koja nadzire talentirane vratare i daje im šanse za probne treninge u većim klubovima. Već su četiri vratara od 12 godina, koja su sudjelovala na kampovima za mlade vratare, u ekipama timova Bundeslige, ističe Adi Musić.

Zanimljivost ovog kampa, koji okuplja mlade vratare, su i uvažena sportska imena - klubovi, koji su izrazili svoj interes i podržavaju projekt. Među njima su Bayern, njegov vratar Manuel Neuer, vratar Intera iz Milana Samir Handanović, slovenski vratar Jan Oblak iz Atletico Madrida, Danijel Šubašić iz Monaca..

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?