nogomet

Ovo su rekordi koje Messi još lovi

Leo Messi
17.11.2017.
u 21:45

Leo Messi je u pobjedi Barcelone nad Sevillom (2:1) došao do još jednog jubileja. Naime, Messiju je to bila 600. utakmica u dresu katalonske momčadi. Argentinac je igrač koji će u povijesti nogometa ostati zapamćen kao jedan od najboljih, a možda čak i kao najbolji, te kao vlasnik brojnih rekorda. Iako je trenutno vlasnik mnogih, Messi će pokušati sruštiti još neke, te se tako dodatno zlatnim slovima zapisati u povijesne knjige, piše Goal.

Messi je četiri puta osvojio Ligu prvaka, osam puta španjolsko prvenstvo, pet puta Zlatnu loptu, tri puta nagradu za najboljeg igrača Europe te mnoge druge trofeje i priznanja, ali još čeka na osvajanje svjetskog prvenstva, koje bi bilo kruna njegove fantastične karijere. Leo će idućeg ljeta u Rusiji pokušati osvojiti jedino natjecanje koje mu nedostaje, a do tada će se pokušati približiti i nekim drugim rekordima:

1) Najbolji strijelac Lige prvaka

Trenutačno najbolji strijelac Lige prvaka je Cristiano Ronaldo koji je zabio 110 golova, dok je Messi na 97, ali budući da je Ronaldo dvije godine stariji, Messi će imati priliku nadmašiti Portugalca.

2) Igrač s najviše trofeja u povijesti nogometa

Messi u ovom trenutku ima 30 osvojenih trofeja, baš kao i njegov suigrač Gerard Pique, a ispred njih su: Ryan Giggs s 36 osvjenih trofeja, Vítor Baía s 35, Andres Iniesta s 32 te Dani Alves i Gary Neville s 31 osvojenim trofejom.

3) Igrač s najviše osvojenih Liga prvaka

Najtrofejniji igrač najelitnijeg klupskog natjecanja bivši je Milanov kapetan Paolo Maldini, koji je trofej Lige prvaka podizao pet puta. Četiri puta su Ligu prvaka osvajali Messi, Cristiano Ronaldo, Iniesta te Pique. 

4) Igrač s najviše osvojenih europskih trofeja

Dani Alves, Paolo Maldini i Arie Haan (Ajax) nalaze se na vrhu ovog poretka s devet osvojenih naslova. Messi ih ima sedam (četiri Lige prvaka i tri europska Superkupa), kao i Gerard Pique, Andres Iniesta i Cristiano Ronaldo.

5) Igrač s najviše postignutih golova za jedan klub

Messi je u 600 odigranih utakmica za Barcelonu postigao 523 gola i prvi igrač kojeg će Argentinac prestići je Gerd Muller, koji je u 563 utakmice između 1966. i 1979. u dresu Bayerna zabio 525 pogodaka. Drugi u poretku je Josef Bican, koji je u dresu Slavije iz Praga u 274 utakmice postigao 534 pogotka. Na vrhu je Pele sa 643 pogotka u dresu Santosa.

6) Igrač s najviše nastupa za Barcu

Rekorder Barcelone po broju nastupa za katalonski klub je Xavi Hernandez sa 767 nastupa, a njegovi prvi pratitelji su Andres Iniesta (642) i Leo Messi (600).

7) Igrač s najviše pobjeda u španjolskom prvenstvu

Prije nego što je otišao u Porto, Iker Casillas je u dresu kraljevskog kluba upisao 334 pobjede te je igrač s najviše pobjeda u La Ligi. Pobjedu manje ima bivši vratar Bilbaa, Valencije i Barcelone, Andoni Zubizarreta. Slijede ih Raul Gonzalez s 327, Xavi Hernandez s 322 te Manolo Sanchis s 312 pobjeda. Messi je u dresu Barce upisao 298 pobjeda.

8) Najviše osvojenih Zlatnih kopački

Ovo je nagrada koja se svake sezone dodjeljuje najboljem strijelcu, a Argentinac je ovu nagradu osvajao četiri puta (2009/10, 2011/12, 2012/13 i 2016/17), baš kao i Cristiano Ronaldo. Budući da je Portugalac ove sezone u krizi, Messi je ove sezone glavni favorit da osvoji Zlatnu kopačku te ostane sam na vrhu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije