PLAVI PROŠLI BETIS

Ovo su mogući protivnici Dinama u osmini finala, jedna momčad izgleda posebno zastrašujuće

22.02.2024.
u 21:07

Parovi za utakmice osmine finala Konferencijske lige odlučit će se ždrijebom koji je na rasporedu u petak od 13 sati. Prvi susret igrat će se 7. ožujka. Uzvratna utakmica slijedi tjedan dana nakon.

Nogometaši Dinama napravili su senzaciju i izbacili Betis u šesnaestini finala Konferencijske lige. Plavi su odigrali 1:1 na Maksimiru nakon što su u prvom susretu slavili s 1:0.

Već je poznato tko bi Dinamu mogli biti protivnici u idućoj fazi natjecanja. Tamo čekaju pobjednici iz grupnog dijela natjecanja: Aston Villa (Engleska), Club Brugge (Belgija), Fenerbahče (Turska), Fiorentina (Italija), Lille (Francuska), Maccabi Tel Aviv (Izrael), PAOK (Grčka), Viktoria Plzen (Češka).

Kao daleko najmoćniji potencijalni protivnik se ističe Aston Villa. Klub iz Birminghama ne samo da igra vrlo dobru sezonu na domaćim terenima (trenutno četvrti na ljestvici), već su u grupnoj fazi ispustili bodove tek u posljednjoj utakmici skupine kada je prolaz bio osiguran. Uz to, momčad je vrijedna 623 milijuna eura.

Težak bi protivnik bila i Fiorentina koja je prošlosezonski finalist ovog natjecanja. Osim njih, susret sa Fenerbahčeom bi znači da će na drugoj strani biti bivši vratar i miljenik Dinamovih navijača, Dominik Livaković. Viktoria Plzen je oba puta u skupini porazila Dinamo s minimalnom prednosti pa bi plavi imali priliku poravnati račune u još dvije opasne utakmice. PAOK je u kvalifikacijama za natjecanje uvjerljivo izbacio Hajduk (uk. 3:0; 0:0, 3:0). Lille je, nakon šoka na Rujevici, isto učinio Rijeci (uk. 3:1; 1:1, 1:2).
poster

Parovi za utakmice osmine finala Konferencijske lige odlučit će se ždrijebom koji je na rasporedu u petak od 13 sati. Prvi susret igrat će se 7. ožujka. Uzvratna utakmica slijedi tjedan dana nakon.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije