NEKOLIKO OPCIJA

Ovo su kalkulacije za posljednje kolo Eura. Prema nevjerojatnom scenariju Hrvatska ispada iz turnira

hrvatski rukometaši
Kai Pfaffenbach/REUTERS
15.01.2024.
u 18:54

Isto tako, postoji jedan crni scenarij prema kojem se možemo oprostiti od Eura...

Nakon uvjerljive pobjede protiv Španjolske, hrvatski rukometaši su u susretu 2. kola skupine B na Europskom prvenstvu u Mannheimu remizirali 28-28 protiv Austrije.

Nakon uvjerljivih +10 protiv Španjolske, hrvatski rukometaši nisu uspjeli ponoviti tako dobru igru i protiv Austrije. Hrvatska je nakon velike drame odigrala 28-28 protiv Austrije, premda je tri minute prije kraja imala tri razlike, a 30 sekundi prije kraja susreta napad s igračem više.

S ovim nenadanim remijem Hrvatska si se zakomplicirala situaciju oko prolaska skupine i prenošenja bodova u drugi krug, sutra svakako moramo dobiti Rumunjsku i nadati se da će nam se ostali rezultati poklopiti kako bi prenijeli maksimalna dva boda. 

Dakle, Hrvatska u drugi krug prenosi dva boda ako pobijedi Rumunjsku, a Španjolska pobijedi Austriju što je svakako realan scenarij koji se očekuje. Ako Španjolska pobijedi Austriju, a Hrvatska od Rumunjske izgubi s manje od tri gola razlike u odnosu na razliku kojom je Španjolska pobijedila Austriju, također prenosimo dva boda. 

Hrvatska u drugi krug prenosi jedan bod ukoliko pobijedimo Rumunjsku, a Austrija barem remizira sa Španjolcima, zatim tako Izgubimo od Rumunjske, a Austrija ne izgubi od Španjolske. Isto tako, postoji jedan crni scenarij prema kojem se možemo oprostiti od Eura...

To će se dogoditi ako Španjolska pobijedi Austriju, a Hrvatska izgubi od Rumunjske s više od tri razlike od razlike kojom je Španjolska pobijedila.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?