Vonn:

Ovo mi je najteža odluka u karijeri, prekidam sezonu...

Vonn
02.03.2016.
u 19:48

Lindsey Vonn (31) objavila je kako prekida sezonu. Vodeća u ukupnom poretku skijašica to je odlučila zbog ozljede nakon pada u superveleslalomu.

- Ovo mi je jedna od najtežih odluka u životu. Prekidam natjecanja u Svjetskom kupu zbog posljedica ozljede. S obzirom da vodim, ovo mi je jedna od najtežih odluka u karijeri - napisala je Lindsey Vonn na Facebooku.

Amerikanka je pala na utrci superveleslaloma u Andori.

Ozlijedila je lijevo koljeno, a nalazi su bitno lošiji nego što se nadala.

- Da sam odlučila nastaviti riskirala bih operaciju, a sve bi moglo rezultirati i prekidom karijere. Sljedeće godine je Svjetsko prvenstvo u St. Moritzu, godinu iza nje su Zimske olimpijske igre u Južnoj Koreji i nisam bila spremna riskirati - dodala je Vonn .

Nakon tog pada Amerikanka je ipak odlučila odvoziti slalom i spust za kombinaciju i bila je 13. čime je povećala prednost u ukupnom poretku ispred Švicarke Lare Gut.

No nakon toga je otišla na magnetsku rezonanciju koja je pokazala oštećenje i rupture u koljenu i to u predjelu odgovornom za stabilnost i kretnje.

Prošli mjesec Vonn je osvojila rekordni 20. trofej u Svjetskom kupu osiguravši mali kristalni globus u spustu. Amerikanka će morati pričekati s obaranjem rekorda legendarnog  Šveđanina Ingemara Stenmarka koji je tijekom karijere u samo dvije discipline, veleslalomu i slalomu, 86 puta slavio. Vonn je na 76 pobjeda... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije