POTONULI SU

Ovo je glavni razlog zašto je Hrvatska ispala s Eura. Daleko je najgora u jednoj važnoj kategoriji

hrvatski rukometaši
Sanjin Strukic/PIXSELL
22.01.2024.
u 18:03

Izbornik Goran Perkovac preuzeo je odgovornost nakon teškog poraza od Islanda i ispadanja s europskog prvenstva

Hrvatski rukometaši doživjeli su i treći poraz u drugoj fazi natjecanja na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a bolja od njih bila je reprezentacija Islanda koja je u Koelnu slavila s 35-30 (16-18). Tim porazom Hrvatska je izgubila i matematičke izglede za plasman u polufinale Europskog prvenstva.

Kao u većini utakmica, daleko najveći problem hrvatskih rukometaša bile su olako izgubljene lopte u napadu i ogromne tehničke pogreške. U jednom razdoblju Hrvatska je propustila šutnuti čak četiri od pet napada u nizu zbog toga što je predala loptu suparniku i tako si praktički potpisala poraz od Islanda. 

Imala smo protiv Islanđana čak 13 izgubljenih lopti, a nismo uspjeli iskoristiti činjenicu da je Island imao tek jednu izgubljenu loptu manje. Hrvatska je po broju izgubljenih lopti daleko najgora na europskom prvenstvu u apsolutnom i relativnom pogledu.

Dosad smo imali 67 izgubljenih lopti, dvije više od Nizozemske te 11.2 izgubljene lopte u prosjeku po utakmici. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?