RAZGOVORI SU U TIJEKU

Ovaj naziv već upotrebljavaju među sobom: Hoće li Wales promijeniti ime nakon SP-a?

Wales
PEDRO NUNES/REUTERS
23.11.2022.
u 07:29

Twitter profil saveza već nosi to ime @Cymru, a nacionalni jezik Walesa je 'Cymraeg'. Osoblje i igrači saveza momčad već zovu Cymru i nadaju se da će uskoro to biti i službeno pa da ih tako zovu i svi ostali.

Za Wales je Svjetsko prvenstvo u nogometu koje se održava u Kataru drugo takvo natjecanje, no možda i posljednje na kojem će se natjecati s ovim imenom. Priča se kako Wales radi na tome da se promijeni ime reprezentacije. Novi naziv bio bi Cymru. 

Šef nogometnog saveza Walesa, Noel Mooney otvoreno je govorio o promjeni imena još prije početka natjecanja u Kataru.  

- Momčad bi se uvijek trebala zvati Cymru, tako ju mi zovemo ovdje - rekao je Mooney objašnjavajući kako u Walesu tako zovu momčad ali i da još uvijek nisu sve do kraja sredili pa na Svjetsko prvenstvo idu kao Wales, piše Sun.

Rekao je i kako će iduće godine održati razgovore sa svim potrebnim dionicima o promjeni imena. Zašto Cymru? Riječ se izgovara 'come-ree' i doslovce znači 'narod' i 'sunarodnjaci'. 

Twitter profil saveza već nosi to ime @Cymru, a nacionalni jezik Walesa je 'Cymraeg'. Osoblje i igrači saveza momčad već zovu Cymru i nadaju se da će uskoro to biti i službeno pa da ih tako zovu i svi ostali. Wales je prvu utakmicu u Kataru odigrao protiv SAD-a s kojim je remizirao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije