MREŽE GORE

Ova je snimka pokrenula lavinu teorija zavjere! Je li moguće da su neki jedva čekali da napakoste Đokoviću?

Reuters/Pixsell
07.09.2020.
u 17:48

Glavni sudac turnira Soeren Friemel izjavio kako nije imao izbora nego diskvalificirati Đokovića, a s njegovom su se odlukom složili i mnogobrojni aktivni i bivši tenisači iako povijest tog sporta pamti i neke slične slučajeve kada se nije baš tako drastično reagiralo

Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković, koji je diskvalificiran s US Opena jer je u meču 4. kola protiv Španjolca Pabla Carrena nenamjerno lopticom napucao linijsku sutkinju, putem društvenih mreža svima se ispričao.

Jasno, u prvome redu sutkinji Lauri Clark, koja je bolno jauknula i pala na pod kada ju je loptica pogodila u vrat.

Glavni sudac turnira Soeren Friemel izjavio kako nije imao izbora nego diskvalificirati Đokovića, a s njegovom su se odlukom složili i mnogobrojni aktivni i bivši tenisači iako povijest tog sporta pamti i neke slične slučajeve kada se nije baš tako drastično reagiralo.

Bilo kako bilo, našlo se i puno onih koji su stali u obranu srpskog tenisača, u prvome redu njegovi obožavatelji, koji su u međuvremenu iskopali snimku koja, prema njihovu tumačenju, svjedoči tome da je Laura Clark pretjerala pri svojoj reakciji.

I doista, mnogi su u komentarima na YouTubu zaključili da je Clark prenapuhala incident, da je teatralno pala i potom bez problema odšetala, a snimka je potaknula i brojne srpske novinare da krenu s teorijama zavjere. 

Tako im je upalo u oči da je o Đokovićevoj sudbini odlučivao i Švicarac Andreas Egli, iz čega su izvukli zaključak da je vjerojatno bilo i mnogo subjektivnosti pri donošenju odluke (jasno, aludira se da je odluka išla u korist Rogera Federera).

Na tom tragu je govorio i Boris Becker, inače bivši Đokovićev trener. - Novaka kritiziraju zbog mnogo razloga, ali to nije na meni da o tome govorim. Čini se da više vole Federera od njega. Napravio je grešku i ljudi će pričati o tome neko vrijeme. Platio je skupu cijenu, ali nije ubio nikoga - kazao je Becker uz napomenu da je odluka sudaca ipak bila ispravna. 

Je li Clark iz nekog razloga doista namjerno isprovocirala takav ishod, ili su Đokovićevi obožavatelji ipak potpuno neopravdano bijesni na ženu koja je bila žrtvom njegove nesmotrene reakcije, najbolje je da procijenite sami.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije