Derbi kola

Otpisani igrači briljirali Zrinjski

BiH,28.02.2016.Mostar Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski -Sarajevo Photo:Stojan Lasic
29.02.2016.
u 07:00

Derbi Zrinjskog i Sarajeva, koji se jučer pred 5000 gledatelja odigrao u Mostaru, obilježili su otpisani igrači. Kod Sarajeva je vodeći pogodak zabio Simeunović, koji je prošle jeseni igrao za Zrinjski, a domaće je od poraza spasio Bilbija, nekada igrač Sarajeva. Zajedničko za obojicu je to kako su u svojim bivšim klubovima postali višak, piše Večernji list BiH.

Veliko slavlje Simeunovića

U 9. minuti odigrala se prva opasnost. Nakon kornera za Zrinjski, sjevnula je kontra za goste. U izglednoj situaciji Rustemović je pokušao podvaliti loptu za Cezara, ali je ovaj bio kratak. U 20. minuti prvi je pokušaj imao Zrinjski. Todorović je raspalio loptu s 20-ak metara, ali je njegov udarac bio bezopasan. Sarajevo je u 24. minuti povelo. Prvotno se učinilo kako će to biti prigoda za Zrinjski koji je nakon kornera Sarajeva povukao izglednu kontru. Ipak, na sredini igrališta jedan od igrača Zrinjskog je izgubio loptu, a ona je nakon brze akcije došla do Simeunovića koji ju je plasirao u mrežu. Simeunović je burno proslavio pogodak, što mu je domaća publika zamjerila i “počastila” uvredama. Zrinjski se psihološki vratio u igru. Nakon kratke kombinacije u 32. minuti loptu je ubacio Zakarić, a u petercu je glavom šutirao Todorović, međutim, ravno u vratara. U 34. minuti još opasnija pred golom gostiju. Stojkić je oduzeo loptu, krenuo sam prema golu i šutirao, ali obranio je Pavlović. Na drugoj strani je pokušao Haraba, ali je i njegov šut otišao pored gola. U 45. minuti Zrinjski je konačno slomio obranu Sarajeva. Presing je dobro u veznom redu odigrao Tomić, a igrači Sarajeva su pogriješili i u prilici se iznenada našao Todorović. Ovaj se lijepo spustio prema golu gostiju, te još ljepšom fintom izbacio svog čuvara i plasirao loptu u gol Sarajeva.

Spretni Bilbija

U 49. min. obrana gostiju je otklonila opasnost na neka 3-4 m od gola. Odlična se prigoda ukazala za Benka, koji je uspio prebaciti vratara Karačića, ali je s gol linije Zrinjskog loptu počistio Graovac. U 68. min. Sarajevo je brzo kaznilo jednu pogrešku Zrinjskog, pa je preko Bekića opet došlo u vodstvo. Opasan je u 75. min. bio Emerson, ali je Karačić obranio njegov udarac. Nakon udarca iz kuta Zrinjski je mogao izjednačiti, šut Laštre pogodio je gredu. Zrinjski je izjednačio nakon odlične kombinacije nakon prekida. Nakon uigrane akcije lopta se odbila do Bilbije koji ju je spretno ubacio u gol. Do kraja susreta je Karačić stigao spasiti svoju mrežu nakon opasne gužve pred vratima. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije