NK Vitez

Ostanak Kokota kao pojačanja

25.01.2017.
u 10:00

Prvi, osmodnevni dio priprema za proljetnu sezonu u subotu su završili nogometaši premijerligaša Viteza. Momčad je nakon kratkog predaha već u novoj fazi priprema za nastavak sezone u nogometnoj Premijer ligi BiH.

Treninzi na snijegu

Trenirali su na otvorenom, po snijegu i zaleđenom terenu, na vrlo niskim temperaturama te u neprikladnoj dvorani Karate kluba Vitez i na Sportskom kompleksu Romari, vlasništvu nekadašnjeg nogometaša ovoga kluba Bojana Rajkovića. Za dobar, odgovoran i samoprijegoran rad trener nogometaša Viteza Slaven Musa svoje je nogometaše nagradio slobodnom nedjeljom i samo jednim treningom u ponedjeljak poslijepodne. Inače, radilo se dva puta dnevno.

- Radili su dečki odgovorno i profesionalno i na njihov rad nemam nikakvih prigovora. Uvjeti rada na otvorenom bez lopte, po dubokom snijegu, na vrlo niskim temperaturama bili su vrlo teški, krajnje nepovoljni, a iskreno zahvaljujemo vlasnicima Sportskog centra Romari, bračnom paru Rajković, Ivani i Bojanu što su nam omogućili treniranje u njihovoj dvorani i na terenima s umjetnom travom te taj dio priprema učinili boljim, kvalitetnijim, snošljivijim i uspješnijim, kazao nam je u subotu trener Musa. Istaknuo je kako, na sreću, nije bilo ozbiljnijih ozljeda ili bolesti ako se zanemari istegnuće zadnje lože kapetana momčadi Tonija Livančića.

Prema Makarskoj nogometaši Viteza su krenuli u utorak ujutro, a u popodnevnim satima (početak u 13 sati) odigrali su i prvu ovogodišnju utakmicu s Veležom u Mostaru.

- Vremenske prognoze su dobre za područje Dalmacije, u Makarskoj i u okolici, radit ćemo i na tjelesnim pripremama, ali mnogo više s loptom. Nastojat ćemo naći protivnika za odigravanje trening-utakmice u Makarskoj, a i u povratku kući, s nekim hercegovačkim klubom ili pak s klubom koji u to vrijeme bude na pripremama na tom području, kazao je Musa i podsjetio kako već imaju dogovorenu utakmicu s Metallegheom 28. siječnja, a mjesto odigravanja još nije definirano.

Vitez je, bar za početak sezone, ostao bez vrlo dobrog Hrvoja Barišića koji se ozlijedio igrajući mali nogomet, a kako je riječ o nemalom hendikepu za momčad, nije skrivao ni trener Vitežana Slaven Musa.

Neugodnost

- Naravno da nas je ozljeda Barišića dovela u određene probleme jer je riječ o igraču koji uspješno igra na mjestima centralnog braniča i obrambenog veznog. No, što je, tu je, nema koristi od kukanja, a prema sadašnjim informacijama, na Barišića bi mogli računati nakon tri-četiri odigrana proljetna prvenstvena kola.

Za sada, jer prijelazni rok još nije završen, Vitezu su pristupila dvojica nogometaša, vezni Elvis Bibić (1992.) i napadač Vernes Selimović. (1983.). Trener Musa obojicu dobro poznaje, Bibića je trenirao u GOŠK-u, a Selimovića u Zrinjskom.

- Radi se o vrijednim, dobrim igračima, Bibić je iskoristiv na svim pozicijama u veznom redu, a iskusni Selimović također na više pozicija u napadu. Uvjeren sam, dobili smo dvojicu dobrih igrača. No, prijelazni rok je tek počeo, znakovit je bio trener Vitežana Slaven Musa.

Bilo je govora, kombinacija, da Vitez napusti iskusni napadač Zoran Kokot koji je u Vitezu, silom prilika, igrao klasičnog napadača, što nije njegova prirodna pozicija.

Kokot, naime, mnogo više može dati na mjestu lijevog krila, a transfer na Maltu, o kojemu se ozbiljno govorilo, nije realiziran. A to je, uz razumijevanje Nogometnog kluba Vitez Kokotove želje za inozemnim transferom i žaljenje što u tomu nije uspio, za Vitežane dobra vijest jer će, sada, s iskusnim Selimovićem i napad Vitežana biti mnogo ubojitiji.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije