Ispali nakon 5 sezona

Oproštaj od lige - tužan dan za NK Vitez

19.05.2018.
u 09:00

Nakon pet sezona NK Vitez danas se i službeno oprašta od Premijer lige i od iduće sezone natjecat će se u 1. ligi Federacije BiH. Bit će to tužan nogometni dan iako su Vitežani praktički već davno ispali iz elitnog bh. nogometnog razreda. Pred ovaj susret razgovarali smo s trenerom Viteza Ivicom Bonićem koji nije krio deprimiranost, nezadovoljstvo i razočarenje stanjem u klubu, koje već odavno traje, što je i doprinijelo da se Vitežani oproste od lige.

Oproštajna utakmica

- Da, pred nama je zadnja utakmica sezone, naša oproštajna od Premijer lige, pa su i emocije vezane za ovo naše posrtanje snažne i razumljive. Znalo se već odavno da smo mi “predodređeni” za ispadanje, u mnogočemu i svojom krivnjom, ali i drugim nenogometnim, nesportskim razlozima i činjenjima koji su nas tijekom cijele ove sezone pratili. Međutim, mi smo, i od dana kada smo teoretski izgubili sve izglede za ostanak u ligi, igrali pošteno, korektno, u granicama svojih znanja i sposobnosti. Željeli smo se časno oprostiti od Premijer lige gdje smo se natjecali pet sezona. Tako ćemo i danas igrati protiv GOŠK- a, nastojati pobijediti, popraviti svoj skromni bodovni saldo (15 osvojenih bodova) i časno se oprostiti od lige i za ovu sezonu od svojih navijača. Volio bih, iako baš i nema aduta za takvu poruku, da nam danas dođu naši navijači, da nas podrže, da će i u 1. ligi Federacije biti uz nas, a mi ćemo se odužiti maksimalnim angažmanom, nadamo se, pobjedom.

Bonić je također kazao kako situacija u klubu nije dobra, loša je, zahvalio je svojim dečkima koji su i u takvoj situaciji ostali, igrali, davali sve od sebe.

- Želim, vjerujem, hoću i tražim da čista obraza i pobjedom završimo ovu za nas, za naš klub i navijače, tužnu nogometnu sezonu, dodao je Bonić.

Izostanak Boje

Ovaj put, razmišljanje pred susret s Gabeljanima tražili smo od mladog Petra Boje, ovoga proljeća ponajboljeg igrača Viteza, najboljeg strijelca svoje momčadi.

- Žao mi je što se sve ovako završava. Ispali smo iz lige, što umanjuje i moje zadovoljstvo dobrim igrama i novim nogometnim iskoracima koje sam, posebno u proljetnom dijelu prvenstva, napravio. Baš me krenulo, treneri mi vjeruju, osjećam se dobro, rekao bih, ako nije neskromno, moćno, a sezoni je kraj, više nismo premijerligaši. Što su moji planovi, pitate? Sada, samo i jedino, dati svoj maksimum protiv GOŠK-a, odigrati dobro, pobijediti, a onda…, vidjet ćemo - kazao je dvadesetogodišnji Bojo, pred kojim je lijepa nogometna perspektiva.

Pred susret s GOŠK-om Bonić je kazao da na raspolaganju ima sve igrače osim već dulje vremena ozlijeđenog Ilića. A to je, sa žaljenjem treba konstatirati, skroman kadar, sa samo 17 igrača što nije dovoljno ni za popuniti službeni zapisnik. Nažalost!•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije