RIO DE JANEIRO

Olimpijska borilišta sjajila su prije godinu dana, a danas sve propada

27.08.2017.
u 19:00

Sportski objekti su prije godinu dana sjajili i bila su ponos Rija, a danas propadaju

Prošlo je godinu dana od Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Za hrvatske sportaše bile su to najuspješnije Igre u povijesti.

Osvojili smo deset odličja, pet zlata: Sara Kolak u bacanju koplja, Sandra Perković u bacanju diska, Šime Fantela i Igor Marenić u jedrenju u klasi 470, Martin i Valent Sinković u veslanju u  dvojcu na pariće, te Josip Glasnović u streljaštvu - trap; tri srebra: vaterpolisti, Tonči Stipanović u jedrenju u klasi laser i Damir Martin u veslanju u samcu; dvije bronce: Filip Hrgović u boksu i Blanka Vlašić u skoku u vis.

Sportski objekti su prije godinu dana sjajili i bila su ponos Rija, a danas propadaju. Olimpijsko selo izgleda poput grada duhova. Borilišta su devastirana i tamo gdje je bila trava više je nema, nestaju sjedalice raspadaju se krovovi. 

Tijekom priprema za Olimpijske igre potroše se milijarde dolara, a najviše profitiraju izvođači radova i ugostitelji. A kada priredba završi onda lokalne zajednice od tih objekata nemaju koristi. Svi mogu samo promatrati kako sportska borilišta propadaju...

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?