U SRBIJI

Đokovića napadaju: 'Budala' i 'luđak' zato što navija za vatrene

Novak Đoković
Getty Images
11.07.2018.
u 09:45

Na stranu uvrede na forumima (iako su mnogi stali i u obranu tog Novakova prava), ali na Đokovića su se okomili i visoki srbijanski političari i novinari.

Možda toga nije bio svjestan, ali porukom “Ajmo, vatreni!” na društvenim mrežama i podrškom hrvatskoj nogometnoj vrsti Novak Đoković je izazvao (nacionalističkog) vraga u Srbiji. Posebno zato što je to objavio nekako uoči četvrtfinalnog dvoboja između Hrvatske i Rusije. Moglo bi se reći da je to demokratsko pravo najboljeg srbijanskog tenisača (kao i svakog čovjeka), da svatko može navijati za koga hoće, ali... 

Na stranu uvrede na forumima (iako su mnogi stali i u obranu tog Novakova prava), ali na Đokovića su se okomili i visoki srbijanski političari i novinari. Tako je Vladimir Đukanović, zastupnik vladajuće Srpske napredne stranke, počastio Novaka uvredama i to u snimci s ljetovanja u Grčkoj: 

– Izluđuje me ta priča “jao, pa Nole je rekao da navijamo za naše Hrvate”. Baš me briga što je rekao Đoković, ja baš smatram da je idiot. I još jednom ću ponoviti: svatko tko navija za Hrvatsku večeras protiv Rusije je psihopat i luđak – poručio je Đukanović. 

Zbog podrške hrvatskim igračima Đoković se našao na udaru i glavnog urednika tabloida Informer Dragana J. Vučićevića.

– Gdje je Novakova logika i čime su nas to Hrvati zadužili? Svaki Srbin koji večeras navija za Hrvatsku protiv majke Rusije je budala. I ne zaslužuje ništa više od prijezira. Točka!

Sve to je na tragu jasnog opredjeljenja srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića o tome za koga je navijao i navijat će:

– I još 1000 puta da se ponovi takva utakmica, 1000 puta ću navijati za Rusiju. To je moje pravo – izjavio je Vučić.

Još kad bi srbijanski predsjednik to pravo omogućio i (javno) priznao i Đokoviću. No Novaku i ne treba tumač, sam se obranio u posebnom priopćenju i pojasnio:


– Postoje sportske vrijednosti uz koje svi odrastamo. No postoje i neke univerzalne sportske vrijednosti koje svi prepoznajemo – fair play, uvažavanje suparnika, posvećenost, pružanje maksimuma. Sport govori “univerzalni jezik”, briše granice među ljudima, nadilazi razlike u vjeri, naciji i rasi. To je ono što ljude privlači sportu.

Novaka kao da ne brinu kritike iz Srbije, uz fotografiju na kojoj Rakitić i Modrić slave prolazak u polufinale vatrenima je poručio:
 

– Bravo, majstori! Samo naprijed!

– Hvala, legendo! – odgovorio mu je Rakitić. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije