Nakon pobjede nad Veležom Vitežani ‘lakše dišu’

Ohrabreni i optimistični po bod(ove) u Ugljevik

llkl
16.05.2015.
u 11:29

Tri kola prije kraja prvenstva, kada je u pitanju borba za ostanak u Premijer ligi BiH, još ništa nije riješeno, čak bi se moglo reći “zakuhalo” se više nego što je to bilo prije 27. kola odigranog u srijedu. Jer, sada se za bijeg od dva posljednja mjesta na prvenstvenoj ljestvici koja vode u niži rang natjecanja bori čak sedam klubova iako s različitih pozicija i s različitim izgledima da u tomu i uspiju.

Perspektiva za ostanak

U skupinu ugroženih svakako spada i Vitez koji je nakon vrlo dobre igre i zaslužene pobjede (3:1) u srijedu u Vitezu protiv Veleža, skočio na 12. mjesto koje s 26 osvojenih bodova otvara realnu perspektivu za ostanak u najelitnijem društvu bh. nogometa. Ali, perspektivu tek treba opravdati, očekivanja potvrditi novim dobrim igrama i rezultatima, a za to je prva velika prilika Mladost iz Velike Obarske i utakmica u Ugljeviku gdje ova momčad igra svoje domaće prvenstvene utakmice. - Iz kola u kolo papagajski ponavljamo kako nam je svaka sljedeća utakmica kvalifikacijska kada je u pitanju borba za naš premijerligaški život. I zaista je tako. Jer, raspleta nema, iako moram naglasiti da smo nakon dobre igre i pobjede protiv Veleža u daleko povoljnijoj situaciji nego što smo bili do tada. Istina, još ništa nismo riješili, ali smo širom otvorili vrata našem ostanku u najelitnijem bh. nogometnom razredu. A to, u velikom postotku, možemo ostvariti već u subotu kada gostujemo kod Mladosti u Ugljeviku. S neriješenim ishodom bili bismo na korak do tog cilja, a s pobjedom bismo, iako ne i teoretski, praktički već izborili ostanak, kazao je trener Viteza Valentin Plavčić, te dodao:

Samopouzdanje

- Poslije dobre igre protiv Veleža vratio se osmijeh na lica naših nogometaša, vjera da znamo i možemo, u momčad nam se vraća nekolicina do sada bolesnih i ozlijeđenih igrača, konkurencija je jača, izbor bolji, kvalitetniji. U Ugljevik putujemo puni optimizma i vjere u sebe, igrat ćemo hrabro, tražit ćemo putove k našem cilju, a ja se iskreno nadam i očekujem da ćemo ga i naći, poručio je šef struke viteškog premijerligaša. Protiv mostarskih ‘rođenih’ vrlo dobro igrao je Ante Pinjuh, posebno u drugom poluvremenu, skupa s Markom Basarom bio je najbolji igrač Viteza i pripadaju mu velike zasluge za zasluženu pobjedu domaće momčadi. - Pobjeda protiv Veleža nas je ‘digla’, a preko Mladosti u Ugljeviku, čak i s neriješenim ishodom, zaplovit ćemo k luci spasa. A mi to hoćemo i možemo. Vidjela se naša prava snaga protiv Mostaraca, naše htijenje, iako smo igrali bez nekolicine naših standardnih prvotimaca. Protiv Mladosti ćemo biti i igrački jači, ohrabreni i motivirani i svaki igrač koji dobije trenerovo povjerenje ‘ginut’ će na terenu kako bismo došli do povoljnog ishoda, do bod(ov)a koji nam ostanak u Premijer ligi znači, kazao je dobrom igrom i postignutim golom protiv Veleža ohrabreni i optimistični Ante Pinjuh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije