10. Sarajevo Coca-Cola polumaraton

Održavaju se tri prateće utrke sarajevskog polumaratona za sve društvene kategorije

10.09.2016.
u 07:36

Jubilarno, 10. izdanje sarajevskog Coca-Cola polumaratona održat će se u nedjelju, 18. rujna, s početkom u 9 sati ispred BBI Centra. Uz one najspremnije koji će trčati polumaraton dužine 21 kilometar, individualno ili štafetno, više od 1000 rekreativaca sudjelovat će na utrci “Novo Nordisk Fun Run” dužine 4 kilometra, utrci za djecu “Nesquik Kid’s Run” te “Run with Me”, događaju koji će osobama s invaliditetom pružiti mogućnost uživati u sportskim aktivnostima. Prijave i uplate kotizacija za “Novo Nordisk Fun Run” i “Nesquik Kid’s Run” moguće je izvršiti 16. i 17. rujna na trećem katu BBI Centra ili na dan utrke u zoni starta. Za sve one kojima je 21 kilometar prevelik izazov, organizatori iz Udruge “Marathon” Sarajevo veliku pozornost su posvetili popratnim utrkama polumaratona.

- Sudionici svih dobi dobrodošli su na neku od utrka. “Novo Nordisk Fun Run” utrka i šetnja i dalje je dostupna svima koji ne mogu istrčati polumaraton, ali mogu lagano prošetati ili pretrčati 4 kilometra. Želja nam je da se djeca što ranije počnu baviti sportom i sretni smo što ove godine imamo Nesquik utrku samo za njih, istaknuo je direktor Udruge “Marathon” Sarajevo Erol Mujanović te dodao kako je ponosan što je ovaj desetogodišnji projekt doprinio ekspanziji rekreativnog trčanja u BiH.

- Raduje nas da je u godini u kojoj obilježavamo jubilej suradnje Coca-Cole i Udruge “Marathon” Sarajevo najavljen najveći broj sudionika utrke do sada. U proteklih 10 godina polumaraton je dokazao značaj za zajednicu. Posebno nas raduje što će i ove godine Coca-Colini zaposlenici sudjelovati, rekla je Alma Šahbaz, rukovoditeljica odnosa s javnošću Coca-Cole HBC BH Sarajevo.

Pokrenut kao simbolična utrka kojom se tada želio obilježiti Međunarodni dan bez automobila, sarajevski polumaraton postao je značajan termin u kalendarima trkača iz cijeloga svijeta. Desetljetni rad na promociji sporta i zdravog načina života učinio ga je najmasovnijim sportskim projektom u BiH koji prate i brojni svjetski mediji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije