Olimpijski bazen Otoka u Sarajevu

Održan plivački miting '(Re)start 2020', novi početak za bh. plivanje

24.10.2020.
u 17:13

Inkluzivni plivački miting ''(Re)start 2020'' održan je danas na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu u organizaciji plivačkih klubova ''Spid'' i ''Sport time''.

Simboličan naziv natjecanja najavio je novi početak za bh. plivanje, koje je kao i ostali sportovi zaustavljeno početkom godine zbog virusa korona. Poštujući sve stroge epidemiološke mjere i uz suglasnost nadležnih institucija SŽ organizatori su ograničen broj sudionika podijelili u više grupa.

Po broju osvojenih medalja najbolja je bila ekipa ''Sport time'' sa ukupno 56. Drugo mjesto u ukupnom poretku zauzeli su plivači ''GKVS Sarajevo'' sa 40, ispred ''Šarka'' sa 22 odličja.

- Iako je ovo prvo natjecanje nakon više od pola godine neki rezultati dokazuju da su natjecatelji u proteklom razdoblju  i u teškim uvjetima vrijedno održavali formu. Dokaz tome, između ostalog, su dva državna kadetska rekorda Iman Avdić na 100 metara slobodno i 200 mješovito. Izdvaja se i novi rekord najboljeg paraplivača BiH  Nermina Memića u apsolutnoj kategoriji na 100 delfin, te Ajdina Karišika na 100 slobodno -  rekao je trener ''Sport time'' Evelin Avdić.

Pokrovitelj mitinga bilo je Ministarstvo kulture i sporta SŽ.

- Ovo je pobjeda svih ljubitelja plivanja, ovo je pobjeda inkluzije - poručio je izbornik paraplivačke reprezentacije BiH i trener ''Spida'' Amel Kapo, priopćeno je iz Plivačkog kluba ''Spid''.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije