Karate

Odličan vikend za KK Hercegovina

karate
09.02.2017.
u 10:00

Za KK Hercegovina Čitluk, koji se u RH natječe pod imenom CROHERC, protekli vikend bio je iznimno uspješan i ispunjen priznanjima. Naime, na redovitom saboru Hrvatskog karate saveza dodijeljena su priznanja za uspjeh u prošloj godini. Tom je prigodom KK Hercegovina Čitluk (CROHERC) dobio priznanje jer je ženska seniorska ekipa tog kluba, u sastavu Irena Prga, Jelena Zovko i Kristina Zovko, koja se diči naslovom seniorske prvakinje Hrvatske, proglašena najboljom ekipom Hrvatske za 2016. godinu.

- Uz odlične djevojke, svakako treba istaknuti i naše kadete u sastavu Ivan Pehar, Jure Vasilj, Adrian Karačić i Oliver Čule, koji su bili viceprvaci Hrvatske, dok su naši juniori završili na 5. mjestu. Sve to potvrda je ozbiljnog i uspješnog rada u klubu. Stoga ne čudi što se KK Hercegovina Čitluk (CROHERC) okitio naslovom najuspješnijega kluba na ekipnom prvenstvu Hrvatske. Nagradu je uime kluba primio trener Dalibor Vučić. Uz nagrade za natjecatelje i trenere, i međunarodni sudac Josip Grbavac iz Čitluka dobio je priznanje za doprinos Hrvatskom karate savezu i položeno zvanje EKF Judge A na Europskom prvenstvu održanom u turskom Kocaeliju, rekli su nam iz KK Hercegovina Čitluk.

Nastupajući na vrlo jakom turniru - “Prvom Split kupu”, u nedjelju su mlađi članovi KK Hercegovina bili uspješni i osvojili nova odličja. Tako su se zlatnim medaljama okitili Martina Musa i Ivan Pehar, a srebrnim Patricija Prga, dok su brončane medalje osvojili Monika Martinović, Marta Raič, Ivan Niko Prusina, Marta Stojić, Silvio Kvesić, Oliver Čule i Jure Vasilj. Uspjeh tih mladih karataša i karatašica značajniji je kad se zna da je ostvaren u konkurenciji među 700 natjecatelja iz 5 zemalja i 54 kluba.

Treba reći kako se Europsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore održava od 14. do 19. veljače u Sofiji, gdje će Hercegovina imati predstavnike.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije