Vedran Škobić

‘Od sada ćemo govoriti o borbi za vrh’

BiH,13.03.16.Mostar, Prvenstvena rukometna utakmica,  Zrinjski - Vogosca 26-20, Photo:Stojan Lasic
15.03.2016.
u 09:00

Prošlog tjedna izabrano je novo vodstvo HMRK Zrinjski. Za predsjednika Upravnog odbora kluba izabran je Vedran Škobić. Sa Škobićem smo razgovarali o planovima nove uprave.

Prije nekoliko dana ste preuzeli čelno mjesto u Zrinjskom. Kakvo je stanje u klubu?

- U klubu se trenutačno događaju pozitivne stvari što svjedoči da je na Skupštini kluba sudjelovalo više od 100 ljudi. U nastavku sezone i rezultatski nam ide dobro. Publika se vraća na tribine. I to je jedan pokazatelj pozitivnih promjena koje se događaju oko HMRK Zrinjski.

Klub je na dobrom putu izboriti ostanak u Premijer ligi. Kakve su ambicije nove uprave?

- U nedjelju smo pobijedili kandidata za naslov - Vogošću 26:20, a u jednom trenutku smo imali prednost od čak 9 golova, što nam govori da se Zrinjski ne treba brinuti za ostanak u Premier ligi. A ni za budućnost jer imamo odlične mlade igrače koji su potekli iz naše škole rukometa. Ti mladi momci zadnje dvije godine dali su maksimum kako bi Zrinjski zadržao status premijerligaša te je cilj nove uprave zadržati postojeću momčad i trenera. Uz njihov napredak i razvoj koji se očekuje, Zrinjski će biti daleko bolje pozicioniran nego je to sada slučaj.

Što će biti potezi novog vodstva?

- Naši ciljevi su stabilizirati stanje u klubu, kako financijski, organizacijski, tako i rezultatski. Nakon što i matematički osiguramo ostanak u Premijer ligi, okrećemo se novoj sezoni i osiguranju što boljih uvjeta i jačanju kluba kako iduće godine ne bismo pričali o ostanku u ligi, nego o borbi za vrh. Želimo u klub vratiti sve naše bivše rukometaše i uključiti ih u rad. Primjer toga je imenovanje Darka Martinovića, bivšeg reprezentativca BiH, koji je ponikao u Zrinjskom, na mjesto predsjednika Nadzornog odbora. Ponovno ćemo pokrenuti suradnju sa svim rukometnim klubovima u okruženju, a posebna pozornost će biti posvećena suradnji s klubovima koji čine sportsku obitelj Zrinjski.

Možemo li se nadati boljim rezultatima u idućoj sezoni?

- Svakako. Naša momčad ima velik potencijal. Već smo pokazali da se možemo nositi s najboljim momčadima u ligi, a sada trebamo raditi na tome da takve igre ponavljamo konstantno. Momčad je mlada, još uvijek skupljamo iskustvo, a uz našeg trenera Zdravka Medića na dobrom smo putu ostvariti sve ciljeve.

Što kažu braća Karačići i Marino Marić na ove promjene u klubu?

- Nova uprava je u stalnom kontaktu s braćom Karačić i Marinom Marićem, upoznati su sa stanjem u klubu i ambicijama u budućnosti. Imamo njihovu potporu, razgovara se o novim načinima suradnje s njima i oni su spremni pomoći u svakom pogledu.

Što je sa školom rukometa HMRK Zrinjski?

- Škola rukometa je temelj kluba. I takav status će imati u budućnosti. Naš stav je kako je jedini ispravan put osloniti se na domaće snage.

U iduća dva mjeseca bit će predstavljen plan i program rada Škole rukometa koji će biti temelj razvoja našeg kluba. Već oko 200 djece trenira kod nas, a naš prvi zadatak je poboljšati uvjete za treninge i rad s tom djecom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije