Predsjednik Karate saveza BiH

Očekujemo nekoliko natjecatelja u Tokiju

03.11.2016.
u 10:00

- BiH ostvaruje izvrsne rezultate u karateu i za očekivati je da našu zemlju na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju predstavlja jedan ili dva natjecatelja, istaknuto je na konferenciji za novinare koju je Karate savez BiH organizirao u Mostaru u povodu svjetskog brončanog odličja Ivone Ćavar.

Realna očekivanja

- S pravom očekujemo jednog ili dva natjecatelja na idućim Igrama. Ako ih bude više, to neće biti iznenađenje – kazao je predsjednik Saveza Zdenko Klepić.

Dodao je kako BiH postiže izvrsne rezultate na europskoj, ali i svjetskoj sceni, a to potvrđuju i rezultati sa Svjetskog prvenstva u Linzu na kojem je Ivona Ćavar osvojila 3. mjesto.

- Na ovom je SP-u BiH završila ukupno kao 19., što je izvrstan rezultat i pokazuje da, uz jaču potporu nadležnih institucija, imamo potencijala za još bolje rezultate – kazao je predsjednik Karate saveza BiH.

S njim se složio i izbornik bh. ženske karate reprezentacije Miroslav Klepić koji je najavio kako će BiH redovito uzimati odličja s velikih natjecanja jer, kako je kazao, BiH ima takvu generaciju da u svakoj kategoriji postoje kandidati za odličja.

- Sada imamo kvalitetu i vjerujem kako ćemo osvojiti još mnogo odličja – kazao je Klepić.

Na konferenciji se obratila i brončana sa SP-a Ivona Ćavar koja je najavila nastavak izvrsnih rezultata.

- Ovo je nevjerojatan osjećaj i drago mi je što sam svjetsko odličje donijela u Mostar i ponosim se time. Vjerujem da ću ostvariti još izvrsnih rezultata – kazala je Ćavar, inače članica SKK Neretva iz Mostara.

Čestitke

Priliku su iskoristili gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik gradskog Sportskog saveza Hasan Šišić koji su čestitali Ivoni Ćavar.

- Ovo je značajan rezultat za Mostar i u sklopu naših mogućnosti učinit ćemo sve da pomognemo u daljnjem Ivoninom razvoju, kao i karatea u ovom gradu – kazao je Bešlić, dok je Šišić istaknuo da nije iznenađen Ivoninim rezultatima s obzirom na njezinu kvalitetu i dosadašnje rezultate. - Mi smo ponosni na tebe i sretni zbog tebe i vjerujem kako ćemo te vidjeti na OI-ju u Tokiju – poručio je Šišić. Reprezentativka BiH Ivona Ćavar na Svjetskom prvenstvu u austrijskom Linzu brončano odličje osvojila je u pojedinačnim borbama, kategorija do 68 kilograma. Ćavar je do odličja došla kroz repasaž, nakon što je u 4. kolu, nakon neriješenog ishoda na izjašnjenje sudaca, izgubila meč od predstavnice Danske Katrine Pedersen, koja se kasnije plasirala u finale te tako povukla bh. reprezentativku u borbu za brončano odličje. U repasažu Ćavar je bila bolja od Čilenake Susane Yvette Li Zhang te Norvežanke Brunstad.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije