Uz druženje i nogomet

Obilježeno 50 godina od početka gradnje crkve u Brnjacima

07.08.2017.
u 10:00

Vjernici Brnjaka i naselja koja im gravitiraju, a koja sa skoro četiri stotine katoličkih obitelji čine oko petinu ukupnog broja vjernika župe Svetog Ilije Proroka Kiseljak, ovih su dana obilježili značajan jubilej. Riječ je o proslavi pedeset godina od početka gradnje filijalne crkve u ovom mjestu u općini Kiseljak, smještenom uz magistralnu prometnicu prema Sarajevu.

Svjesni značaja žive crkve, vjernici ovog dijela župe Kiseljak, svoju su značajnu obljetnicu odlučili prigodno obilježiti uz zajedničko druženje i najvažniju sporednu stvar na svijetu, a to je naravno nogomet. U organizaciju revijalne utakmice uz Župni ured Kiseljak uključili su se i Nogometni klub Brnjaci kao i Mjesna zajednica, a snage su na domaćem terenu odmjerile Reprezentacija bosanskohercegovačkih svećenika za koju je nastupio i fra Zoran Vuković, kiseljački župnik te veterani NK Brnjaka. Uvjerljivu pobjedu, visokim rezultatom 5:1, slavili su domaćini. No, rezultat je u ovoj revijalnoj utakmici ionako bio u drugom planu. Uz sport i druženje još je jednom pokazano zajedništvo vjernika ovog kraja, zahvaljujući kojemu je prije pola stoljeća započeta gradnja filijalne crkve uspješno završena. Proslavom jubileja to se zajedništvo vjernika po tko zna koji put potvrdilo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?