Čelik - Zrinjski 2:2

Oba kluba morala su pokazati više

14.03.2016.
u 07:00

Nogometaši Čelika i Zrinjskog podijelili su bodove na Bilinu polju, gledatelji su vidjeli 4 gola, ali se teško oteti dojmu da je to bila prosječna utakmica i da su akteri morali prikazati puno više, s obzirom na renome klubova.

Upitna kvaliteta

Ne bi bilo “idealno” da nas ovi igrači predstavljaju u europskim nadmetanjima, s časnim iznimkama, jer trčkaranja i vođenje lopte uz razmišljanje kome je dodati je nedostojno modernog nogometa. Dojam je da Ligu treba smanjiti na 10 klubova, nemamo dovoljno kvalitetnih igrača za veći broj premijerligaških klubova. Obrana Zrinjskog ponovno je pokazala nemoć i primila 2 gola, tako da se mostarske obrane, Zrinjskog i Veleža, “mogu pohvaliti da ne misle u igri”. Dva gola iz 2 akcije na utakmici vrijedno je spomena, a moglo se još da igrači zaista šprintaju na terenu.

Je li ovo maksimum?

Dedić je doveo Čelik u vodstvo u 25. minuti iz solidno urađene akcije, a u 52. minuti, zahvaljujući ulasku u protivnički šesnaesterac novog reprezentativca Graovca, ekipa Zrinjskog je izjednačila. Na 1:2 gosti su povećali iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca, a zavjesa na golovima je pala nakon gola Aldina Džidića, iz slobodnjaka s 25 metara. Ako je ovo maksimum ovih igrača, momčad Zrinjskog nema što tražiti u euronadmetanjima. Zadržati Stojkića, Tomića, Todorovića, Graovca, Arežinu, ostale poslati na testiranje, jer, objektivno, od Zrinjskog se na Bilinu polju više očekivalo. Posebno, jer domaćin ima više problema nego bodova, više bodova nego članova skupštine i uprave kluba. U ovom trenutku, od svega što bi jedan premijerligaški klub trebao posjedovati, Čelik ima 6 dobrih obrambenih igrača i ništa više. Sve ostalo je na Bilinu polju napuhano kao balon i klub živi od stare slave i imena. Zrinjski je imao veliku potporu navijača, oko 200 pristaša došlo ih je bodriti. Zanimljivo je da su na vrijeme došli na Bilino polje i da su ga napustili nakon završetka cijele utakmice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije