NBA liga

Nurkić s ugovorom od gotovo 50 mil. dolara za 4 godine postao plaćeniji od Džeke i Pjanića

08.07.2018.
u 09:20

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić potpisao je novi četverogodišnji ugovor sa svojim Portland Trail Blazersima. Po novim financijskim uvjetima postao je najplaćeniji bh. sportaš.

Vrijednost ugovora je 48 milijuna dolara, a sam košarkaš nadao se godišnjem ugovoru od 15 do 20 milijuna dolara. Novim ugovorom s Portlandom Nurkić je postao najplaćeniji bh. košarkaš svih vremena, ali i najplaćeniji bh. sportaš uopće.

Njegova godišnja plaća veća je od plaće Miralema Pjanića u Juvenstusu, koja iznosi 5,5 milijuna eura, ili Edina Džeke u Romi, koja iznosi 4,5 milijuna eura. Jusuf Nurkić je u najjaču košarkašku ligu svijeta stigao iz hrvatskog prvaka Cedevite kada su ga 2014. godine kao 16. izbor uzeli Chicago Bullsi, a kasnije ustupili Denver Nuggetsima. Prošle sezone igrajući u Portlandu imao je prosjek od 14,5 poena, 9,2 skoka i 1,5 blokadi po susretu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije