Široki Brijeg - Radnik 2:1

Novo “sudačko lakrdijanje” na Pecari u režiji suca Bjelice

22.04.2016.
u 11:00

Radnik i Sloboda igrat će 11. i 18. svibnja u finalu nogometnog Kupa BiH, a pobjednik će izboriti nastup u Europskoj ligi. Radnik je na Pecari poražen rezultatom 1:2 protiv Širokoga Brijega, ali je slavio u prvoj utakmici u Bijeljini 1:0, pa je ušao u finale nakon ukupnih 2:2 (pogodak u gostima). Sloboda je nakon 2:1 pobjede na Grbavici, ponovno slavila na Tušnju (3:1), te s ukupnim rezultatom 5:2 ušla u finale.

Nova lakrdija

Tuzlacima je ovo drugi finale (2008./09. poraženi protiv Slavije). Radnik je prvi put u finalu, što je najveći uspjeh u povijesti kluba iz Bijeljine.

I, dok na utakmici u Tuzli nije bilo ništa sporno, na Pecari se dogodila nova sudačka lakrdija. Režiseri su opet, po tko zna koji put bili djelitelji (ne)pravde - suci. Ovaj put to je Vladimir Bjelica koji je nastavio “slavnu tradiciju” Valjića, Jakupovića, Skakića, Tičića, Peljte i ostalih koji su u ovoj (i prošloj) sezoni temeljito “povalili” Široki Brijeg, oteli mu naslov(e), kup(ove), Europu i gomile eura zbog izbacivanja iz euronatjecanja. Ne računajući Bjelicu, suci su na utakmicama Širokoga (samo ove sezone) kažnjeni s 38 utakmica nesuđenja! Kazne su (većinom) izrečene zbog šteta učinjenih Širokobriježanima, iako su “sitno” tu i tamo (valjda da se vlasi ne dosjete) oštetili i njihove protivnike. Ovaj put Bjelica je svojim odlukama užario ozračje na Pecari. “Oganj” je gorio satima iza utakmice jer su oni najuporniji dugo čekali suca ispred stadiona, pa je Bjelica napustio Pecaru u pratnji policije više od sat nakon utakmice. Vuk će nakon svega opet ujesti magarca, a ako Bjelica i dobije neku kaznu, netko od moćnika iz Nogometnog saveza BiH će je nakon izvjesnog vremena ublažiti.

Kao što su ublažene kazne Mirzi Tičiću i sličnima... Kontrolor suđenja Salem Prolić ima što zamjeriti Bjelici (ako to želi!), ima mu zbog čega dati slabu ocjenu za suđenje na Pecari... Sudac Bjelica je 90 minuta “crvljivo” sudio, puštao goste otezati igru, a način na koji je odsvirao kraj prvog poluvremena počupao je živce publici. Naime, prekinuo je obećavajući napad domaćih dok je lopta bila u zraku. Tajnik domaćih i službeni predstavnik Dragan Soldo pitao ga je zašto nije pričekao da lopta padne na zemlju. Bjelica ga je isključio! Soldo ga je prijavio Stegovnom povjerenstvu u Nogometnom savezu BiH. Sudac je kod 2:0 za Široki doslovno izmislio jedanaesterac za Radnik. Snimka situacije vrti se po portalima i nedvojbeno je da je dvoboj Pandže i Obradovića bio izvan šesnaesterca.

Sudac je bio blizu

Prekršaj je postojao, ali je vidljivo da je bio izvan kaznenog prostora domaće momčadi. Sudačke pogreške moguće su, ali ovaj put Bjelica je bio preblizu da ne bi vidio gdje je bio prekršaj. Pa, kad je već Pandžin prekršaj sudio kako je sudio, pitamo se zašto Pandži nije pokazao (najmanje) žuti karton. Tko to zna, osim ako se Bjelici nije učinilo da bi bilo previše, jer Pandža je već imao jedan žuti... Bile su nakon ovoga još 2 - 3 situacije u kojima su domaći tražili jedanaesterac (slične onome za Radnik), ali Bjelica je mudro šutio. Nakon utakmice trener domaćih Slaven Musa čestitao je Radniku, ali i svojim nogometašima, rekavši kako je ponosan na njih. Dodao je kako će o “ostalome” šutjeti, jer zadnji put kad je pričao o sucima žestoko je kažnjen. Trener Radnika Slavko Petrović pohvalio je svoje momke i rekao da je Radnik zaslužio finale.

Red je bio da opis događanja na travnjaku bude na početku teksta, ali pošto je na Pecari sve bilo nenormalno, i mi ćemo te podatke ostaviti za kraj. Susret je pratilo oko 1500 gledatelja, nakon svega ljutitih kao stršljenovi. Sucu Bjelici dat ćemo ocjenu 5 - nemamo opciju “jedinica”.

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk 6.5, Ćorić 6.5 (od 46. Marković 6.5),Brekalo 6.5, Pandža 6.5 (od 88. Ivanković -), Barišić 6, Kožulj 7, Ajayi 6, Wagner 6.5, Sesar 6, Crnov 6 (od 80. Kresinger -), Krstanović 6.5.

RADNIK: Avdukić 6.5, Šećerović 6 (od 74. Bašić -), Zeljković 6.5, M. Jakovljević 6, I. Jakovljević 6.5, Memišević 6.5, Hodžić 7, Obradović 7, Srećković 7 (od 81. Lazić -), Maksimović 6, Krsmanović 6. STRIJELCI: 1:0 Pandža (27), 2:0 Kožulj (63), 2:1 Šećerović (69, 11. m).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije