HNK Orašje

Novi labudovi Prljeta, Tanturovski, Vila, Mujkić i Rajović

HNK Orašje
20.01.2016.
u 07:15

S prvim danima zimskih priprema u Orašje su pristigla i prva igračka pojačanja. Sve je podređeno borbi za prvo mjesto koje vodi u Premijer ligu, stoga je uprava kluba dala odriješene ruke šefu stručnog stožera Mati Neretljaku kako bi kompletirao svoju momčad u svim linijama, od obrane do napada.

Primili malo pogodaka

U jesenskoj sezoni oraška obrana je položila veliki ispit primivši svega 10 pogodaka u 15 utakmica. U tom smjeru su i razmišljanja stručnog stožera okrenuta poboljšanju napadačke igre, pa su u Orašje pristigla četiri igrača od kojih se očekuje napad Orašja učiniti učinkovitijim i još ubojitijim.
- Sa stručnim stožerom smo okvirno dogovorili koliko sredstava možemo izdvojiti za dovođenje igrača koji su neophodno potrebni na određenim pozicijama i to je u nadležnosti trenera Neretljaka. Na ljeto ćemo obilježiti 20 godina postojanja kluba i smatramo kako bi najveći dar klubu, gradu Orašju i čitavoj Posavskoj županiji bio plasman Orašja u Premijer ligu BiH, poručio je još na početku priprema predsjednik HNK Orašje Joso Marković.
U majici labudova od proljeća će zaigrati Radoslav Prljeta iz derventskog Tekstilca, zatim Dejan Tanturovski, član makedonskog prvoligaša Metalurg iz Skoplja, Muamer Vila iz Ljubuškog i stoper tuzlanske Slobode Adnan Mujkić. Ovih dana se očekuje i povratnik u Orašje, iskusni Zoran Rajović koji je odsutan zbog smrti oca Milorada Rajovića, legende vinkovačkog Dinama. U Orašju se nadaju kako će ovi igrači opravdati svoj dolazak, a na njima je svoju kvalitetu potvrditi na terenima Prve lige FBiH.
Od ponedjeljka je stručni stožer nametnuo jači tempo treninga, igrači nižu kilometre trčanja, a pojačane napore donekle otežava i velika hladnoća od oko -5 Celzijevih stupnjeva. Trener Matko Neretljak je napravio studiozan plan rada na pripremama, a već sada ima nekoliko ugovorenih pripremnih utakmica.

Gostovanje u Županji

Prve provjere imaju na terenima u susjednoj Republici Hrvatskoj pa u subotu labudovi gostuju u Županji kod Graničara, a potom igraju s Bedemom iz Ivankova. Protiv Tekstilca iz Dervente snage će odmjeriti 6. veljače, a od 15. veljače preselit će se u Hercegovinu gdje će provesti šest dana i odigrati 3-4 susret

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije